Tuinaanleg

Wie momenteel op zoek is naar inspiratie voor een make-over of de aanleg van een tuin, kan op internet heel wat leuke ideeën opdoen. Vaak zien we foto’s van tuinen met veel planten en struiken. Deze hebben naast een mooie uitstraling ook tal van andere voordelen.
 Ontdek hieronder waarom het interessant is om planten in de tuin te zetten.

Insecten in de tuin
Wandelingen in het bos zijn de laatste maanden een echte hype geworden. Wie hier regelmatig vertoeft, weet dat dit gebieden zijn waar tal van dieren en insecten hun thuis hebben gevonden. Steeds meer mensen vinden de rust van de natuur een must in hun dagelijks drukke leven. Maar hiervoor dient u niet telkens naar het bos te trekken, u kan dit zelf bewerkstelligen in uw eigen tuin.

U kan hiervoor planten kopen en ervoor zorgen dat de insecten en dieren zelf de weg naar uw tuin vinden. Dit is niet alleen gezellig, maar is ook goed voor het milieu aangezien u ervoor zorgt dat de insecten voldoende eten krijgen en een veilige plek hebben om zich schuil te houden.

Regenwater
Een ander voordeel van planten in de tuin is het laten verdwijnen van regenwater. Wanneer een tuin vol tegels ligt, krijgt het regenwater geen kans om via de grond te verdwijnen en zo blijft er veel regenwater in de tuin liggen waardoor de tuin kan gaan verzakken. Wilt u dit voorkomen, kan u best planten kopen en deze in uw tuin planten. Daarnaast zuigen de planten het regenwater op, waardoor ze voldoende voeding krijgen om te groeien.

Gezondheid
Recent werd er onderzoek verricht door een instituut voor natuureducatie en bleek dat mensen op het platteland vaak meer rust ervaren dan mensen die in een stad wonen.
Zo is het zeker een voordeel om planten in uw tuin te zitten om tot rust te komen na een zware (werk)dag.

Daarenboven dragen planten en struiken bij aan de aanmaak van zuurstof, wat voor een goede gezondheid zorgt. Ze zorgen voor een aangename geur en verhogen daardoor het gevoel van geluk.

Keuze van planten
 
Nu we verschillende voordelen van planten hebben besproken, komen we bij het moeilijkste deel: het kiezen van de planten.
 Indien u planten wenst die niet ziektegevoelig zijn en die maar liefst een half jaar lang bloeien, wordt de hortensia aangeraden.
 Deze bloeien namelijk meestal van het einde van het voorjaar tot laat in het najaar.
 Bovendien bestaan er verschillende soorten van de hortensia: de pluimhortensia’s bloeien met grote witte, rode of roze pluimen, de boerenhortensia’s hebben schermbloemen of bolbloemen en de schapenkophortensia’s zijn bloemen met grote ballen.