Tuintips

In Nederland vind je steeds meer tuinen die volledig zijn ingericht in Oosterse stijl. Dit uit zich in de vrolijke kleuren en drukke patronen. Bovendien wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Oosterse tuinen zijn erg gezellig en sfeervol. Wil je nu ook een tuin in Oosterse stijl maken en ben je nog op zoek naar leuke meubels en accessoires die waterproof zijn? Wat dacht je van een buitenkleed of matraskussen?

Buitenkleden
Wil je net wat meer aanvulling en gezelligheid? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een buitenkleed, ook wel tuinkleed genoemd, in je achtertuin te leggen. Een buitenkleed creëert hetzelfde effect als een vloerkleed in de woonkamer. Het zorgt namelijk voor warmte en het vult de leegte op. Er zijn enorm veel verschillende buitenkleden te verkrijgen, zodat er voor iedereen een leuke bij zit. Bovendien heb je ze in verschillende maten en zijn er zelfs speciale buitenkleden voor op het balkon.

Buitenkleed in Oosterse stijl
Ben je op zoek naar een tuin- of buitenkleed in Oosterse stijl? Gelukkig is ook hier heel veel keus in. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, een de Oosterse buitenkleden passen overal. Bovendien zijn ze in talloze printen te verkrijgen. Je hoeft niet bang te zijn dat de kleden saai zijn. Ze zijn er in de meest vrolijke kleuren en in de meest drukke printjes. Vaak worden er verschillende felle kleuren door elkaar gebruikt. Maar ook pasteltinten komen veel voor.

Waterproof
Nu denk je misschien: raken de buitenkleden niet enorm beschadigd als ze dag en nacht buiten liggen? Dit valt reuze mee! De buitenkleden zijn namelijk gemaakt van plastic, wat erg sterk is en bovendien waterafstotend is. Je kunt er voor kiezen om het kleed elke avond binnen in een schuur, bijvoorbeeld, te leggen, maar dit hoeft absoluut niet. Natuurlijk zal het kleed na verloop van tijd wel wat beschadigen, maar dat gebeurt natuurlijk bij alle voorwerpen.

Schoonmaken
Ook komt er natuurlijk heel wat vuil op het kleed als het altijd buiten ligt. Als het heeft geregend, zal het dan ook onder de modder zitten. Bovendien zul je er regelmatig eten op knoeien als het kleed onder de loungehoek of eettafel ligt. Gelukkig is het buitenkleed eenvoudig schoon te maken. Veel viezigheid is er met een nat doekje al af te halen, maar als het kleed helemaal onder het vuil zit, heb je vaak een tuinslang nodig. Ook dat kost niet veel moeite.

Matraskussen
Bij een mooi buitenkleed, horen leuke accessoires. Maak je tuin helemaal af met een Oosters matraskussen . Deze matraskussens zijn typisch Oosters. De kussens zijn vrolijk en speels en passen in elke tuin. Bovendien zitten ze ook nog eens heerlijk comfortabel. De matraskussens passen ideaal bij een tuinstel van houten pallets. Het grootste voordeel: ook matraskussens zijn enorm waterbestendig, waardoor je deze permanent buiten kunt laten liggen. Je hoeft ze hierdoor niet elke dag weer op te bergen en hebt dus ook geen extra opslagruimte nodig. Let op: bij hele harde regen of storm, kun je de kussens beter wel naar binnen brengen.