Bomen en hagen

Het voorjaar komt eraan en dat betekent maar een ding: het tuinseizoen! De bladeren komen weer aan de bomen, de bloemen komen langzaam uit hun knop en we mogen de tuin weer gezellig maken. En het voorjaar is hét ideale moment om de tuin eens een metamorfose te geven, en wat dacht je van de overkapping? Hieronder staan vier tips hoe jij deze ruimte gezellig kunt aankleden.

1. Kies de juiste tuinmeubels
De overkapping is vaak een fijne ruimte in de tuin waar je aardig wat uurtjes kunt spenderen met vrienden en familie. Genieten van de warme temperaturen met een hapje en een drankje. Heerlijk! Wel is hiervoor een fijne zitplek een pre. Denk daarom goed na welke tuinmeubels jij wil zien onder de overkapping. Tuinmeubels zijn namelijk een echte eyecatcher onder jouw overkapping en bovendien moeten ze goed passen bij jouw tuinstijl. Ook zorgen tuinmeubels ervoor dat jouw overkapping een sfeervolle plek wordt. Ga jij voor luxe tuinmeubels zoals een complete loungeset, of ga je items combineren? De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Ga voor groen
Een tuin is niets zonder planten. En dat geldt ook voor de overkapping. Zorg ervoor dat je de tuin bij de overkapping betrekt en zet hier en daar wat echte planten en kunstplanten van Silk-ka neer. Hierdoor maak je de overkapping huiselijk. Ook aan de buitenzijde van de overkapping kun je je uitleven wat betreft planten. Vooral klimplanten zijn ideaal voor bij de overkapping. Deze kun je aan de buitenkant van jouw overkapping planten, zodat ze geen water nodig hebben en vanzelf omhoogklimmen. Een mooie plant hiervoor is de blauweregen. Dit geeft een echte mediterrane sfeer!

3. Voeg accessoires toe
Naast planten mogen accessoires niet ontbreken onder de overkapping. Maak als eerst de zitplaats gezellig: wat dacht je van een fijn kleed voor onder de tafel? Kleed vervolgens deze tafel aan met bijvoorbeeld een mooie vaas, met daarin mooie droogbloemen. Laat de kleuren van de droogbloemen terugkomen in de rest van de accessoires. Dit zal zorgen voor een geheel.

4. Gezellige verlichting
Verlichting is de finishing touch, in welke ruimte dan ook. Dus ook in de tuin én onder de overkapping. Zorg er wel voor dat je kiest voor de juiste verlichting: verlichting is namelijk de sfeerbepaler. Kies voor warm licht, bijvoorbeeld in de vorm van een lichtsnoer. Maak deze vast aan het plafond van de overkapping en het zal meteen een gezellige boel worden. Wil je het iets romantischer maken? Zet dan een dienblad neer met kaarsen. Lekker knus!