Tuinonderhoud

Wil jij je tuin wat groener maken dan deze momenteel is? Dan heb je natuurlijk tal van verschillende soorten planten om uit te kiezen. Belangrijk is om even na te gaan welke planten het best aansluiten op jouw specifieke wensen. Hieronder noemen we een aantal plantensoorten die je kunt gebruiken om jouw tuin net dat beetje extra groen te geven. Een beetje groen in de tuin is natuurlijk nooit verkeerd!

De taxus is een uitstekende keuze
Om te beginnen kun je ervoor kiezen om een taxus in de tuin te plaatsen. Dit is het meest populaire coniferensoort. De taxus is erg makkelijk te onderhouden en blijft ook in de winter mooi groen. De taxus kan gebruikt worden om een haag mee te maken. Zo is de taxus dus ook ideaal om te gebruiken als tuinafscheiding.

Verdiep je ook eens in de liguster
Nog een voorbeeld van een zeer mooi plantensoort om een haag mee te creëren, is de liguster. De liguster kan in een erg koude winter wel zijn bladeren verliezen, maar die bladeren zullen in het voorjaar alweer terugkeren. Er zijn overigens ook verschillende soorten ligusters. Het is dus geen slecht idee om even na te gaan welke mogelijkheden je hebt als je een liguster in de tuin wilt plaatsen.

Kies ook voor bloeiende planten
Wil je je tuin nog wat mooier maken? Dan is het ook een goed idee om voor bloeiende planten te kiezen. Bloeiende planten zorgen ervoor dat je tuin echt karakter krijgt. Er zijn tal van verschillende bloeiende planten te verkrijgen. Ga daarom goed na welke planten jij het mooist vindt zodra ze beginnen te bloeien.

Winterharde planten
Wil je een tuin die er ook gedurende de winter prachtig uitziet? Dan is het verstandig om ook voor winterharde planten te kiezen. Het best kun je zelfs voor wintergroene planten kiezen. Die planten blijven namelijk ook groen in de winter. Er zit dus ook een verschil tussen winterhard en wintergroen. Niet iedere plant die winterhard is, is ook wintergroen.

Doe online inspiratie op
Als je zeker wilt zijn van een prachtige tuin, dan is het een goed idee om online inspiratie op te doen. Als je online een aantal mooie tuinen bekeken hebt, dan heb je vaak ook al een goed beeld van wat je wilt voor in je eigen tuin. Het is dus zeker verstandig om eerst voldoende inspiratie op te doen. Verdiep je ook goed in de planten waarvan je overweegt om ze in de tuin te plaatsen.