Tuintips

plantNu de lente in het land is, kan je je groene vingers terug boven halen. Of je nu een grote tuin hebt of enkel een klein terrasje, met de nodige bloemen en planten vrolijk je de hele boel in geen tijd op. Mits enkele kleine inspanningen kan je ervoor zorgen dat je plantjes goed groeien en lang mooi blijven. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Goede voedingsbodem als basis
Alles begint met goede potgrond. De ideale potgrond bevat een perfect evenwicht aan voeding, water en zuurstof. Hiermee leg je de basis voor gezonde en gelukkige plantjes die goed kunnen groeien. Er bestaat universele potgrond die je voor alle plantensoorten kan gebruiken, maar er zijn ook speciale potgrondsoorten te verkrijgen. In dat gamma vind je bijvoorbeeld specifieke potgrond voor bloembakken, turfvrije potgrond en potgrond specifiek voor kamerplanten.

Voeding als belangrijke extra
Net zoals mensen en dieren hebben ook planten voeding nodig. Door gebruik te maken van specifieke plantenvoeding hou je je plantjes in een optimale conditie, waardoor ze beter groeien en bloeien. Op die manier kan jij nog langer van je plantjes genieten! Zeker wanneer je plantenvoeding combineert met een bodemverbeteraar, schep je de ideale omgeving voor gezonde en gelukkige plantjes. Je kan plantenvoeding en bodemverbeteraars zowel voor je binnen- als buitenplanten gebruiken. Er bestaan dan ook verschillende soorten meststoffen.

Click en collect
Hoe meer tijd je in je tuin en bij je plantjes kan doorbrengen, hoe beter natuurlijk! Heb je er al eens aan gedacht om gebruik te maken van het click & collect-aanbod dat sommige tuincentra aanbieden? Via dit systeem bekijk je thuis rustig het ruime aanbod aan tuin-, dier- en bakplezier en duid je aan welke spullen je nodig hebt of graag zou uittesten. Wanneer je deze producten aanklikt, komen ze in je virtuele winkelwagentje terecht. Nadat je je bestelling hebt nagekeken, kan je aanduiden in welke winkel je deze bestelling graag wil ophalen. Het aantal ophaalpunten is vaak groot, dus je vindt zeker een winkel dicht in de buurt van je thuis of van je werkplek. Na een aantal dagen kan je je bestelling ophalen in de winkel van je keuze. Wanneer je producten zijn toegekomen, krijg je een mail met het bestelnummer. Wanneer je je hiermee aanmeldt in de winkel kan de winkelbediende jouw bestelling snel terugvinden en alles aan jou overhandigen. Vervolgens kan je snel en veilig in de winkel afrekenen. Zo kan jij snel en makkelijk je tuin onder handen nemen!