Tuinonderhoud

Het is fijn om in de zomer in de tuin te zitten. Zorg ervoor dat je op tijd begint met het voorbereiden zodat je niet alles op een warme zomerdag hoeft te doen. Samen met familie en vrienden kun je heerlijk buiten eten. De juiste tuinmeubels zijn hiervoor belangrijk! Kijk of je een bepaalde stijl kunt creëren die in de tuin terugkomt, doe dat door accessoires met elkaar te combineren. Moet je de tuin helemaal omgooien? Bedenk dan of je het liever zelf allemaal doet of het door een prof laat doen. Ben je benieuwd wat de verschillen zijn? We vertellen het hier.

Verschil in tijd en geld
Kies je ervoor om alles zelf te doen dan scheelt dat tijd en geld. Bedenk voor jezelf hoe veel er moet gebeuren en welke zorg hierbij onmisbaar is. Een hovenier heeft veel verstand van een tuin, die weet het beste wat je wel en niet moet doen. Het zorgt ervoor dat je tuin het gehele jaar er mooi bijstaat. Houd er rekening mee dat het meer geld kost om het uit te besteden. Ziet de tuin er altijd mooi uit en ben je van plan het huis te verkopen? Een tuin die goed is onderhouden zorgt ervoor dat de waarde van het huis omhoog gaat. Ga zelf aan de slag in de tuin als je daar tijd voor hebt. Zorg dat je alle middelen in huis haalt en kijk hoe je de tijd wilt verdelen.

Kies voor een veilige tuin
Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan in de tuin? Zorg dat je jezelf dan wel goed beschermt. Doe handschoenen aan en kijk uit voor gevaarlijk gereedschap. Laat je de tuin onderhouden dan kan de hovenier gevaarlijke situaties voorkomen. Het is belangrijk dat je er veilig in kunt verblijven. Een storm kan er namelijk voor zorgen dat bomen die zijn versleten op het huis vallen. De hovenier haalt bomen weg die verzwakt zijn en daardoor zit je veiliger in de tuin. Vaak is het niet mogelijk dat jezelf deze bomen weg kunt halen. De tips die de hovenier geeft, zorgen ervoor dat je tuin in een goede staat verblijft.

Plaats een terrasoverkapping
Wil je altijd buiten kunnen zitten ondanks het weer? Kies dan voor een overkapping. Geniet van de zomeravonden samen met vrienden of familie. Zet er een loungeset in en kijk of je leuke accessoires kunt toevoegen. Creëer een leuke stijl die je in de achtertuin terug laat komen. Laat een terrasoverkapping plaatsen door een expert.

Houd je tuin dus altijd goed bij. Kies ervoor om het zelf te doen om geld te besparen of het uit te besteden en tijd te besparen.