Tuintips

Velen zullen beamen dat het zomerseizoen een van de mooiste seizoen van het jaar is. Alleen om het feit dat je dan vaak, als het weer meezit natuurlijk, heerlijk kunt genieten van de tuin. Heerlijk buiten kunnen genieten van het mooie weer en al het prachtige groen wat in de tuin aan het bloeien en groeien is. Helaas zijn de mooie dagen altijd maar beperkt en komt er een moment dat je weer binnen voor de kachel zit. Maar met een mooie groene kleur in huis kun je nu ook thuis genieten van het zomerse gevoel!

Mooi groen is niet lelijk!
Groen is nu niet bepaald een kleur waar men in eerste instantie aan denkt voor binnenshuis. En dat is eigenlijk best wel heel erg jammer, want groen is een hele mooie kleur voor binnen. Allereerst is groen een frisse kleur en brengt het een gevoel van rust in de woonkamer. Daarnaast is groen ook een kleur wat overal makkelijk bij te combineren is. En dat is een groot voordeel.

Daarnaast, als je kiest voor een goede kwaliteit verf zoals de sigma verf is groen ook nog eens een kleur die erg makkelijk dekt. Je hoeft vaak niet meerdere keren te schilderen om een gewenst effect te bereiken. Maar niet alleen de verf is belangrijk, ook de voorbereiding en de materialen die je gebruikt om de groene verf op de muur te plaatsen, is belangrijk.

Belangrijke adviezen voor het schilderen
Wanneer je van plan bent om een ruimte binnenshuis te gaan schilderen dan is het heel erg belangrijk dat je een aantal voorbereidingen treft. Allereerst moet je er altijd voor zorgen dat het te schilderen oppervlakte goed schoon is. Dat wil zeggen, vetvrij als je bijvoorbeeld een deur of een raamkozijn wilt schilderen en behangvrij ook als je een muur wilt schilderen.

Als je een betonnen muur wilt schilderen is het altijd belangrijk dat je een primer gebruikt. Een primer zorgt er namelijk voor dat er een laag over het beton heen komt. Doe je dit niet, zul je heel erg veel verf nodig hebben om de muur van een goede dekkende verflaag te voorzien. Zonde geld dus. En met bijvoorbeeld een sigma s2u nova primer is de klus zo geklaard.

Het is ook belangrijk dat je altijd met de juiste materialen werkt. Kies sowieso voor een goede verf. Je kunt natuurlijk prima voor low budget gaan, je moet er alleen wel rekening mee houden dat je met een low budget verf vaak meerdere keren moet schilderen voordat je het gewenste effect bereikt. Goedkoop is dus in deze gevallen vaak een dure koop.

Bespaar jezelf dan ook de nodige frustratie en zorg ervoor dat je met de juiste materialen aan het werk goed. Een goede roller, kwalitatief goede kwasten en een goede verf. Als je deze zaken goed voor elkaar hebt dan is schilderen een makkelijke klus en je hebt er ook nog eens veel langer plezier van. En dat is natuurlijk ook heel erg belangrijk.