Bomen en hagen

Dit zijn de 3 nieuwste tuintrends voor 2023
Ben jij benieuwd wat de nieuwste tuintrends voor 2023? Blijft ibizastijl de trend? Of gaan we toch voor de uitgesproken bohemian stijl. Wij zochten het alvast voor je uit en hebben de nieuwste tuintrends voor 2023 voor je op een rij gezet. Lees snel verder en ontdek meer!

1. Subtiele design tuinmeubels
Tuinmeubels met een subtiel design zullen steeds meer worden gezien. Een natuurlijke tuin is helemaal van 2023. Hierin zie je niet alleen veel groen met allemaal bomen, struiken, bloemen en gras. Ook houten elementen zullen steeds meer gezien worden. Hierbij kun je denken aan houten tuinmeubels, maar ook tuinmeubels in een minder opvallende groene kleur, zodat ze een mooi geheel vormen met de rest van jouw tuin.

2. Duurzame accessoires
Ook duurzame tuinaccessoires ga je steeds meer zien. Dit gaat niet alleen om houten tuinmeubels, maar ook om andere materialen die een lange levensduur hebben. Zo kun je denken aan tuinverlichting die op zonne-energie brand en aluminum onderstellen. Maar ook raamdecoratie voor kunststof kozijnen zullen steeds meer te zien zijn, want in 2023 staan een duurzaam huis én een duurzame tuin centraal.

3. Sfeervolle schuifpui

Betrek je schuifpui volledig bij je tuin, zo geniet je ook op de mindere dagen van optimaal van je tuin. Maak je schuifpui extra gezellig met verlichting of maak je schuifpui helemaal af met sfeervolle raambekleding. Zoek je raambekleding schuifpui, dan zijn verticale lamellen de trend van nu! Deze zijn namelijk perfect voor de schuifpui, omdat ze tot wel 600 centimeter breed kunnen worden gemaakt. Ook geniet je met lamellen van veel privacy en kun je zelf de lichtinval bepalen. Hierbij is het mogelijk de lamellen zowel opzij te bewegen als te kantelen. Ook profiteer je hierdoor van privacy wanneer jij dit wilt.