Tuinonderhoud

Wil je een stacaravan kopen en ben je van plan om er lang mee op één plaats te staan? Dan is het een goed idee om een tuintje bij je stacaravan aan te leggen. Hoewel dit natuurlijk enkel mogelijk is voor wie een vaste staanplaats heeft, kan het wel degelijk een meerwaarde bieden.

Hoe zorg je er nu voor dat de tuin bij je stacaravan mooi en verzorgd is ingericht? Onderstaande tips helpen je alvast op weg!

1. Scherm je tuintje goed af
Ten eerste is het een goed idee om je tuin mooi af te bakenen, bijvoorbeeld met een houten hekje of gaas. Zo blijven alle plantjes en bloemen binnen een bepaalde zone en raakt je tuin niet overwoekerd.

2. Combineer verschillende soorten bloemen
Gewoon omdat het tuintje bij je stacaravan klein is, wil niet zeggen dat je er niets moois van kunt maken. Zelfs op een héél kleine oppervlakte is het mogelijk om verschillende planten en bloemen te combineren en tot een kleurrijk geheel te komen.

3. Plaats eventueel een windscherm
Sta je met je caravan op een plaats waar nogal wat wind waait? Dan is een windscherm vast en zeker geen overbodige luxe. Zo’n scherm voorkomt dat je plantjes en bloemen uit de grond gerukt worden én zorgt ervoor dat alles mooi recht groeit.

4. Onderhoud je tuintje regelmatig
Vervolgens moet je natuurlijk ook je tuin regelmatig onderhouden als je wilt dat het er mooi blijft uitzien. Maak er een dagelijks werkje van om onkruid uit te trekken en je bloemen en plantjes water te geven.

5. Zorg voor decoratie
Ten slotte kan het ook leuk zijn om wat decoratieve elementen in je tuintje te plaatsen. Denk maar aan een stenen beeldje, dat voor een gezellige, natuurlijke atmosfeer zorgt in je tuintje.

Overtuigd van de meerwaarde van een tuintje bij je stacaravan, maar nog op zoek naar een geschikte stacaravan? Ontdek het assortiment van MuHa en geniet van je eigen plekje met een stacaravan die bij je past!