Bomen en hagen

Bij mooi weer tijd doorbrengen in de tuin moet een heel opwindende bezigheid zijn, vooral met je gezin. Om je tuin er altijd goed uit te laten zien, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Sommige van deze dingen moeten op hoogte worden uitgevoerd. Je kunt je huishoudtrap naar buiten halen om je bomen te snoeien of om fruit te plukken. Hieronder volgen enkele klussen op hoogte in de tuin die je mogelijk moet uitvoeren. Lees lekker verder!

Het snoeien van je bomen
Je kunt een ladder pakken om je bomen te snoeien. Een boom op de juiste manier snoeien kan zijn gezondheid verbeteren door dode of stervende takken te verwijderen. Het verwijderen van deze takken verlaagt ook de kans op schade aan je gezin en materiële schade, omdat ze vaak enigszins gevaarlijk zijn. Bovendien stopt het verder verval. Snoeien verbetert ook de algehele vorm en het uiterlijk van de boom en stopt de groei van brede of dunne takken. Daarnaast voorkomt het dat ledematen een zwak kruis ontwikkelen of elkaar zelfs kruisen en strijden om dezelfde hoeveelheid kruin ruimte. Bovendien helpt het snoeien van je boom de algemene gezondheid van de boom door de hoeveelheid licht blootstelling en luchtcirculatie door de boom en het onderliggende terrein te vergroten. Tijdens de wintermaanden zijn bladverliezende bomen die hun bladeren hebben verloren vatbaar voor een aandoening die bekend staat als zonnebrand.

Reparatie van je terrasoverkapping
De meeste mensen houden van een mooi terras in hun tuin. Ze weten echter niet allemaal hoe ze het terras er mooi uit moeten laten zien. Een van de grootste problemen met betrekking tot het hebben van een terras in de tuin is het rottende dak ervan. Als je denkt dat het dak van je terras gerepareerd moet worden, moet je waarschijnlijk een steiger kopen om bij het dak te komen om het te kunnen repareren of vervangen. Zorg ervoor dat je elke centimeter van het dak inspecteert voordat je het gaat repareren. Soms hoef je alleen maar de wilde planten of schimmels die erop groeien te verwijderen. Als dat het geval is, kun je ze eenvoudig allemaal verwijderen en waarschijnlijk het dak opnieuw schilderen. Andere keren moet je misschien de kapotte of rottende delen van de daken verwijderen. Dit kan best lastig zijn maar toch is het mogelijk als je over het nodige gereedschap beschikt zoals een goede steiger, hamer, etc.

Vruchten oogsten van hoge bomen
Je hebt misschien hoge fruitbomen in je tuin. Je wilt natuurlijk bij de vruchten komen om ze te oogsten. Je kunt niet gewoon wachten tot de vruchten op de grond vallen. Bovendien zou het zonde zijn als sommige van die rijpe vruchten aan de bomen blijven hangen om te rotten. In dit geval hoef je alleen maar je ladder te pakken en zelf de vruchten te plukken uit je eigen tuin. Op die manier kun je het fruit dat je lekker vindt vers van de bomen krijgen,. Dit is natuurlijk goed voor je gezondheid.