Tuinonderhoud

Wil je aankomende zomer een betoverende sfeer in je tuin creëren? Zoek niet verder! Met de juiste tips en trucs kun je je tuin omtoveren tot een fijne plek waar je veel tijd wilt doorbrengen! Er zijn tal van manieren om jouw tuin te laten schitteren! Ben je benieuwd? Lees snel verder!


Kleurrijke LED verlichting

LED verlichting is een uitstekende keuze voor in de tuin. Deze lampen verbruiken minder energie en gaan langer mee dan andere soorten lampen. Ze kunnen je ook helpen om geld te besparen. Je kunt kiezen uit een groot aantal kleuren, patronen en ontwerpen. Zo kun je gebruik maken van zogenaamde lichtslingers en deze ophangen aan bomen, een veranda of de schutting. Zo kun je er binnen no-time voor zorgen dat jouw tuin er feestelijk uitziet. Wel is het natuurlijk van belang dat je een waterbestendige versie kiest. 


Inbouwspots

Wil je graag investeren in mooi maar ook functioneel licht? Dan is het misschien een idee om eens te kijken naar led inbouwspots die je in de schuur, de overkapping of het tuinhuisje plaatst. Dit soort verlichting is erg handig wanneer je nog lange tijd buiten wilt zitten wanneer het lekker weer is! Maak je geen zorgen er zijn tegenwoordig allerlei soorten inbouwspotjes te verkrijgen! Denk dus niet aan die felle badkamer spotjes, maar aan zachte verlichting. Dit is een hele leuke en duurzamer optie wanneer je een overkapping hebt! 


Lampjes op zonne-energie

Als je op een milieuvriendelijke wijze te werk wilt gaan dan kun je gaan voor lampen op zonne-energie. Dit soort lampen vereisen geen elektrische bedrading, dus ze zijn gemakkelijk te installeren. Je kunt ze op de grond, in bomen of op de muren van het huis plaatsen. Lampen op zonne-energie zijn een goede keuze voor tuinen omdat ze duurzaam en waterbestendig zijn. Daarnaast vergen ze ook geen onderhoud, ideaal dus! Natuurlijk is het wel van belang om de lampen op een plek neer te zetten waar veel zonlicht is. Zo zorg je ervoor dat de lampen iedere dag weer opladen.


Kaarslantaarns

Als je op zoek bent naar een mooie manier om een tuinpad of terras te verlichten, probeer dan eens om kaarslantaarns te gebruiken. Dit ziet zal er geweldig uitzien! Wel is het van belang dat de kaarsen op een veilige plaatse neergezet worden. Daarnaast kun je dit soort lantaarns beter niet rondom huisdieren of kinderen gebruiken. Mocht je echter binnenkort een leuk tuinfeestje met volwassenen hebben, dan is dit een hele leuke optie!