Tuintips

Om de zoveel jaren is het weer tijd om de buitenkant van het huis, zoals de kozijnen, te voorzien van een nieuw laagje verf. Dit kan je laten doen door professionals, maar je kunt natuurlijk ook zelf deze uitdaging aangaan. Ben je van plan om zelf het huis te gaan verven? Lees dan deze blog verder voor de belangrijkste tips.

Kies de juiste verf
Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om de juiste verf te kiezen. Hierbij is niet alleen de kleur natuurlijk belangrijk, maar moet je ook goed kijken naar de kwaliteit van de verf en of de specifieke verf geschikt is voor de buitenkant van je woning. Kijk naar eigenschappen van de verf, zoals waterbestendigheid, de duurzaamheid en weerstand tegen schimmels en algen. Ook is het belangrijk om stil te staan bij in hoeverre het huis in de felle zon staat en de verf hierdoor kan vervagen.

Een goede voorbereiding
Verder is het altijd belangrijk om het huis en jezelf goed voor te bereiden op het verven. Zorg er voor dat de oppervlakken goed schoon zijn en verwijder al het vuil, stof en oude verflagen. Repareer eventuele scheuren, gaten of beschadigingen en schuur de oppervlakte lichtjes op de hechting van de nieuwe verf te verbeteren. Verder is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf goed voor te bereiden met de juiste benodigdheden. Denk er bijvoorbeeld aan om een stelling huren bij Boels, zodat je ook op grotere hoogte kunt werken. 

Bescherm de omgeving
Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk dat je alle gebieden afdekt die niet geschilderd hoeven te worden. Gebruik afplaktape en plastic folie om bijvoorbeeld de vloer, ramen en deuren te beschermen tegen de verf.

De juiste techniek
Verder is het belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt. Afhankelijk van het oppervlak dat je gaat schilderen, kan je kiezen tussen een kwast, verfroller en een spuitbus om de verf op de oppervlakte aan te brengen. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de verf en houd rekening met het weer. Schilder bijvoorbeeld niet als het regent of te warm is.

Kies dus als eerste de juiste verf die past bij jouw huis en de omgeving waarin het huis staat. Zorg voor een goede voorbereiding op het huis, en bereid jezelf voor met de juiste benodigdheden. Zo kan je een aanhangwagen huren om grotere voorwerpen mee te vervoeren. Verder zal je met een beschermde omgeving en de juiste techniek het beste eindresultaat krijgen.