Tuintips

Veiligheid is altijd belangrijk. Niet alleen voor mensen, maar zeker ook voor dieren. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je tuin voor je huisdieren veiliger te maken. Dat is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt drie belangrijke dingen om rekening mee te houden bij het voor je huisdieren beveiligen van je tuin met een afrastering.

Kies het juiste type afrastering
Wanneer je je tuin gaat beveiligen met een afrastering, is het ten eerste belangrijk om het juiste type afrastering uit te kiezen. Om te beginnen moet een afrastering geschikt zijn voor de grootte en het type huisdier dat je hebt. Zo moet een afkastering voor kleinere huisdieren zoals katten of konijnen fijnmazig zijn. Dat wil zeggen dat de openingen in de afrastering zeer klein zijn. Hiermee voorkom je dat de dieren eruit ontsnappen en dat andere dieren het afgerasterde gebied binnendringen. Aan de andere kant is het voor grotere huisdieren zoals honden juist belangrijk om een stevige en hoge afrastering te kiezen. Ook hiermee zorg je ervoor dat het dier niet ontsnapt en dat andere dieren het gebied niet kunnen betreden. Naast de algemene types afrastering bestaat er ook afrastering die specifiek is ontworpen voor een bepaalde diersoort. Een voorbeeld van een onderdeel daarvan is schapengaas

Kies het juiste materiaal
Naast het type afrastering is het natuurlijk ook van belang om het juiste materiaal ervan te kiezen. Zo is er bij kleine dieren minder sterk materiaal vereist dan bij grote dieren het geval is. Kies bijvoorbeeld voor gaas of kunststof bij kleine dieren en voor hout of metaal bij grote dieren. 

Een goede constructie
Hoe sterk het type en het materiaal van je afrastering ook is, zonder goede constructie heb je er helemaal niets aan. Zorg er dus voor dat je afrastering voor gebruik stevig staat en uitvoerig is gecontroleerd. Daarnaast is het ook raadzaam om het tijdens gebruik regelmatig te controleren op losse delen, zwakke punten of openingen. Dat zijn namelijk precies de plekken waar huisdieren doorheen kunnen glippen. Dus zelfs wanneer je voor een sterke afrastering zoals weidehekken kiest, is een goede constructie nog steeds essentieel.

Wanneer je dieren in je tuin hebt, is het in veel gevallen verstandig om je tuin te beveiligen met een afrastering. Een afrastering kopen doe je niet zomaar. Zo is het cruciaal om te letten op het type en het materiaal ervan. Wanneer je de juiste afrastering hebt gevonden, is het vervolgens essentieel om het van een goede, sterke constructie te voorzien.