Tuintips

Nu de felle zon van de zomermaanden eraan komt, wil je misschien gaan nadenken over hoe je je ramen wilt aankleden. De UV-stralen van de zon kunnen je meubels, tapijt en vloeren doen verbleken en huidbeschadiging veroorzaken als je in de stralen wordt gevangen. Er zijn veel opties voor zonwering voor buiten en binnen en wat je kiest, kan niet alleen bepalen hoe het licht je huis binnenkomt, maar ook het interieurontwerp en gevoel. Je wilt een huis dat modern en actueel aanvoelt, terwijl andere keuzes praktisch en tijdloos zijn. Hier zijn enkele van de meest populaire trends in raambekleding voor 2023. 

Top-down, bottom-up
Uniek en modieus, top-down, bottom-up zonneschermen zijn precies hoe ze klinken. Het zijn raambekledingen die je van boven of onder of een combinatie van beide omhoog of omlaag kunt brengen. Dit kan je naar behoefte variërende privacy bieden terwijl er toch licht in je huis komt. Dit zonnescherm wordt overigens aan de binnenkant van je ramen geplaatst, maar er zijn ook zonweringopties die wel aan de buitenzijde geïnstalleerd worden. 

Rolgordijnen
De meest populaire trend in raambekleding voor 2023 zijn rolgordijnen. Dit stijlvolle alternatief voor jaloezieën wordt in het raamkozijn gemonteerd. Hierdoor kun je ramen met een extra dikke lijst accentueren, omdat je het licht kunt filteren zonder de architectonische details te bedekken. Wat deze verbanden nog aantrekkelijker maakt, is dat ze gemakkelijker te bedienen zijn dan traditionele jaloezieën en zelden in de knoop raken. Rolgordijnen kunnen worden gebruikt om alle licht volledig te blokkeren om een ​​kamer binnen te komen, ideaal in slaapkamers en thuisbioscopen. Het aanpassingsvermogen, de stijl en de bruikbaarheid van rolgordijnen maken ze dit jaar over de hele linie een populaire keuze! 

Verduisterende gordijnen
Voor degenen met kinderen die in het weekend wat meer slaap willen krijgen of voor degenen die nachtdiensten hebben en duisternis nodig hebben om de rust te krijgen die ze overdag nodig hebben, zullen verduisteringsgordijnen je helpen de rust te krijgen die je nodig hebt. Neem een ​​pauze van de zon wanneer je het nodig hebt. Een verduisterend materiaal dat aan een stijlvol gordijn is bevestigd, helpt je om op elk uur van de dag welverdiende slaap te krijgen. 

Zonnescherm
Wil je juist de zon tegenhouden aan de buitenkant van je ramen? Je doet er dan goed aan om een zonnescherm buiten te kopen. Zo’n scherm wordt boven je raam geplaatst. Je draait het vervolgens uit als de zon schijnt. Het zonnescherm houdt dan de zonnestralen tegen waardoor je woning koel blijft. Bovendien kun je heerlijk buiten zitten in de schaduw die gecreëerd wordt door het zonnescherm. 

Cellulaire schermen
Deze klassieke raamzonwering is verkrijgbaar in een breed scala aan materialen. Deze tinten, populair in de afgelopen decennia, bestaan ​​uit één doorlopend stuk stof en kunnen worden opgerold en opgevouwen om frisse plooien te vormen. Je kunt een grote verscheidenheid aan materialen kiezen die meer of minder licht kunnen binnenlaten, afhankelijk van je smaak, terwijl ze je huis isoleren omdat ze strak tegen je ramen aansluiten.