Tuintips

De tuin is als het ware een heerlijke uitbreiding van je huis waar je graag veel tijd doorbrengt met je kinderen, familie of vrienden, wat altijd fijn is. Naast comfortabele meubels om lekker te kunnen zitten, is een tuin kachel een geweldige toevoeging als je wat extra warmte en gezelligheid wilt creëren. De kachel geeft meteen warmte en zorgt voor een prachtige sfeer, waardoor je nog langer van de avonden kunt genieten in de tuin en lekker buiten kunt blijven zitten. Hierdoor worden de avonden nog knusser en sfeervoller, wat erg belangrijk is voor een fijne ambiance in de tuin.

Ook zonder overkapping mogelijk
Als je graag buiten zit, heb je misschien al een overkapping waar je gezellig samen kunt zitten, maar dit is niet altijd noodzakelijk voor een tuinkachel. De kachel wordt aangesloten op pijpen, zodat de rook goed wordt afgevoerd en niet schadelijk is voor de mensen die genieten van de warmte en sfeer. Uiteraard moet er ook voorkomen worden dat er water in de kachel komt. Dus zelfs als je geen vaste overkapping hebt, kun je nog steeds een kachel plaatsen. Houd er wel rekening mee dat er in dit geval wat meer kans is op roestvorming, maar dit kan gemakkelijk worden verholpen. Met een tuinkachel kun je dus ook zonder overkapping optimaal genieten van een gezellige en warme sfeer in je tuin.

Schadelijk voor het milieu?
De laatste tijd is er veel discussie over het stoken van vuur in de buitenlucht, maar het is belangrijk om te weten dat er in Nederland strenge wet- en regelgeving is waaraan deze kachels moeten voldoen. Je kunt dus met een gerust hart een vuurtje stoken in een tuinkachel. Bovendien voldoen deze kachels aan strengere eisen dan bijvoorbeeld een eenvoudige vuurkorf, die je vaak ziet. Hierdoor kun je bewust een keuze maken en kun je per kachel de uitstoot bekijken. Je hoeft ook niet bang te zijn voor boze buren, want als je op een normale manier stookt, zal er geen overlast zijn. Dit kan wat zorgen wegnemen, zowel voor jou als voor je buren. Met een tuinkachel kun je dus nog steeds genieten van een gezellig vuurtje in je tuin, rekening houdend met de geldende regels en zonder overlast te veroorzaken.

Sfeer door het jaar heen
Een tuinkachel is een leuke toevoeging aan elke tuin, omdat het de gezellige sfeer van binnen naar buiten brengt. Vooral als je binnen geen houtkachel hebt, is het extra leuk om buiten van het vuur te genieten. In de winter kun je met wat dekens en een kop warme chocolademelk bij het vuur zitten, maar ook in de zomer na een warme dag, wanneer het begint af te koelen. Deze kachels zorgen gegarandeerd voor veel plezier en sfeer, en dat is vooral in deze tijd erg belangrijk. Neem de tijd om het aanbod te bekijken en bedenk waar jij jouw tuinkachel wilt plaatsen voor een gezellige buitenervaring.