Tuintips

Zo voorzie je je dakterras van het beste kunstgras
Wil je je dakterras van het beste kunstgras voorzien? Uiteraard is het dan zeker aan te raden om te kiezen voor goede kwaliteit kunstgras, hetzij de manier van leggen hierbij ook een belangrijke rol speelt. Zo kun je bij onder andere Fabrieksverkoop terecht voor kunstgras van een hoge kwaliteit. Het kunstgras van nu is echter anders dan jaren geleden. Daar waar kunstgras vroeger vrij nep oogde, heeft het nu een vrijwel echte uitstraling. En dit zonder de nadelen die echt kunstgras met zich meebrengt. Kunstgras hoeft niet besproeit en bemest te worden. Ook hoef je het niet te maaien. En kies je voor kwalitatief kugnstras en leg je dit ook nog eens goed, dan heb je al snel het beste kunstgras voor je terras.

Leg het over het beton heen
Koop je kunstgras van een kwalitatief merk, dan kun je dit in principe gewoon over het beton leggen. Dit mits er sprake is van een vlakke ondergrond en voldoende afwatering. Wanneer hier geen sprake van is, is het aan te raden om onder het kunstgras speciale drainage matten te plaatsen. Deze zijn voor de egalisering en afwatering. Dit is echter bijna niet nodig. Door het kunstgras over het beton te leggen, kun je een strakke look creëren. 

Lijm het kunstgras of leg het los
Je kunt het kunstgras ook met een speciale kunstgraslijm aan de ondergrond vastlijmen. Echter is het ook mogelijk het los op de ondergrond te leggen en vast te zetten op de hoeken met een sterke tweezijdige tape. Zo plakt de kunstgrasmat aan beide kanten. Ook is de mat zeer eenvoudig los te maken en weer op te rollen als je het balkon wenst schoon te maken. In elk geval ben je er met lijmen meer zeker van dat de grasmat ook echt blijft liggen.