Tuintips

Heb jij tuinkussens in je tuinmeubelen liggen en wil je graag dat deze mooi blijven, dan is het verstandig om ze goed op te bergen. Zo voorkom je onder andere dat vocht in de kussens trekt en dat de zon de kussens laat verkleuren. De aanschaf van tuinkussens is vaak redelijk prijzig en daarom wil je het liefst zo zuinig mogelijk omgaan met je tuinkussens. Door zuinig om te gaan met je kussens kun je er zeker jarenlang plezier van hebben. Maar wat zijn nu de beste manieren om je tuinkussens op te bergen, hieronder lees je 5 manieren.

Maak een plek vrij in huis
Aan het einde van de dag, ook al is het een mooie warme dag en wordt en geen regen verwacht, is het verstandig om je tuinkussens netjes op te bergen. Vaak in de vroege ochtend kan de lucht erg vochtig zijn en dit is niet goed voor je tuinkussens. Heb je voldoende ruimte in huis, bijvoorbeeld in de berging of garage, dan is dit zeker een goede plek om je tuinkussens op te bergen. Vaak is het in huis niet vochtig en is dit ideaal wanneer je graag je kussens mooi houdt.

Maak gebruik van een tuinberging
Heb je weinig ruimte in huis, berg dan je tuinkussens op in bijvoorbeeld een tuinberging of schuurtje. Zorg dat de ruimte niet té vochtig is en je kunt eventueel nog zorgen voor extra bescherming door gebruik te maken van een kussentas, zo weet je zeker dat de kussens vochtvrij blijven en dat het minder wordt aangetast door bijvoorbeeld ongedierte.

Schaf een opbergbox aan
Heb je niet voldoende ruimte voor een tuinberging dan is een opbergbox een perfect alternatief voor het opbergen van tuinkussens. Een opbergbox heb je in allerlei soorten en maten en is ook verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, zoals bijvoorbeeld kunststof en hout. Bij het aanschaffen van een opbergbox moet je wel even goed opletten dat de box waterdicht is, anders zijn je tuinkussens alsnog niet veilig.

Gebruik een kussentas
Heb je weinig ruimte, bijvoorbeeld omdat je een balkon of dakterras hebt schaf dan op zijn minst een kussentas aan voor je tuinkussens. In een kussentas kun je veilig je tuinkussens opbergen en zo worden je kussens alsnog goed beschermt tegen verschillende weersinvloeden. Een goede tip is om een vochtvreter bij de kussens in te stoppen, vervang deze regelmatig.

Een tuinmeubelhoes ter bescherming
Heb je geen zin om iedere dag je tuinkussens te verplaatsen, dan kan een tuinmeubelhoes ook een uitkomst zijn. Met een meubelhoes kun je alles in één keer afdekken en dat is natuurlijk erg makkelijk. Let er wel op wanneer er slecht weer op komst is, zoals een flinke regenbui, dat het dan verstandiger is om de kussens naar binnen te halen. Een tuinmeubelhoes is vooral een ideale manier van het beschermen van je tuinkussens wanneer het een lange periode warm zomerweer is.

Zoals je hebt kunnen lezen is het erg belangrijk om je tuinkussens goed op te bergen wanneer je graag lang plezier wilt hebben van je kussens. Afhankelijk van je eigen wensen, ruimte en budget zijn er gelukkig diverse mogelijkheden zoals een tuinberging, een meubelhoes of een opbergbox.