Tuinonderhoud

Het is in deze warmere lentemaanden dat we een idee krijgen van het einde van het jaar. Het weer wordt steeds warmer, de zon schijnt meer, de lucht ruikt naar bloemen, de dagen worden langer en – in de wereld van huizen en design – duiken de trends van volgend jaar links, rechts en in het midden op. Dat gezegd hebbende, hebben de tuintrends die we zien verschijnen op tijd voor 2022 zeker onze aandacht getrokken. Onderstaand vind je hier de beste voordelen van!


Buitenkeukens

Deze trend spreekt echt over onze levensstijl, maar het is ook een grote om uit de Chelsea Flower Show te komen, waardoor het een universele culturele wens is. Een geweldige combinatie met een groenten- of kruidentuin, een buitenkeuken met een led strip geeft je een ruimte om zowel te entertainen als om verse, zomerse maaltijden te bereiden. Omring je zitplaatsen met citrusbomen voor extra gemak en esthetiek en gebruik je verse producten om pittige cocktails te maken.


Wild

Wilde en ongetemde tuinen zullen ons ook in het nieuwe jaar blijven vereren met hun onderhoudsarme aanwezigheid. Bij deze trend draait alles om het losmaken en omarmen van de natuur zoals die is. Voortzetting van het thema van “verwildering” van onze buitenruimtes, weiden en wilde bloemen waren een hot topic op de Chelsea Flower Show – dahlia’s, grassen, kamperfoelie, papieren madeliefjes en goudsbloem waren enkele favorieten. Dus, in plaats van naar de snoeischaar of de grasmaaier te grijpen, neem een ​​pauze en kijk waar je tuin je brengt.


Kindvriendelijk

Ons verlangen naar een grotere verbinding met de natuur strekt zich uit tot de jongere generatie, en als zodanig winnen tuinen die aantrekkelijk zijn voor kinderen en tieners in de gunst. Mensen vragen ook om breakout-ruimtes in de tuin die dicht bij het huis zijn gebouwd en die uitnodigend zijn voor kinderen en tieners. Het idee is om ze van hun schermen te halen en de natuur van dichtbij te observeren. Overweeg om allesomvattende ruimtes op te nemen – betrek ze bij het planten van fruit en groenten of creëer een ruimte voor je oudere tieners om samen te komen met vrienden.


Authentiek

Deze trend is gericht op het creëren van een aangelegde tuin die natuurlijk aanvoelt in de ruimte. Net als de wilde trend, kun je hier het ontwerpproces vereenvoudigen door aanwijzingen te trekken uit waar je al mee moet werken, zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden of te veel zware machines hoeft in te zetten om het landschap opnieuw te bewerken. Niets voelt authentieker dan een tuin die aanvoelt alsof hij altijd al heeft bestaan en daarom is dit dus zo trendy!


Groente- en kruiden

Groente- en kruidentuinen zijn de afgelopen twee jaar steeds populairder geworden, na een terugkeer naar een eenvoudig leven en een verlangen om onszelf en onze ruimtes te koesteren. De tijd die we doorbrachten opgesloten zonder ontsnapping, maar onze eigen tuinen – of ze nu op ware grootte waren of een balkon – zagen velen van ons ons wenden tot projecten waar we de vruchten van zouden plukken. En dus zijn groente- en kruidentuinen de go!