Vijvers en vissen

Gelukkig zijn er voor buiten tegenwoordig ook steeds meer verlichtingsmogelijkheden. Je kunt de tuin zo verlichten als je wilt. Dat dit mogelijk is, is niet in de laatste plaats te danken aan de opmars van de inbouwspots buiten. Met inbouwspots kun jij de veranda zo verlichten als jij wenst en kies je in de tuin voor sfeerverlichting en voor functionele verlichting.


De vele mogelijkheden van inbouwspots

De inbouwspots buiten bieden je in elk geval ontzettend veel mogelijkheden. Je hebt ze dan ook in verschillende uitvoeringen. Met de inbouwspots worden de zomeravonden nóg langer. Je hebt speciale led inbouwspots voor op het balkon, op de veranda of bij je terras. Je plaatst ze bij de zitplaatsen voor buiten en je kunt als je dat wilt kiezen voor dimbare en ook gekleurde verlichting Zo kun je dus ook buiten steeds de sfeer creëren die jij wilt. Fel als dat nodig is, en sfeervol als het gezellig is. 


Licht de blikvanger van de tuin extra mooi uit

Neem nu de inbouwspots buiten in de vorm van vloerspots. Of de muurspots. Ook zeer aantrekkelijk om te gebruiken zijn de led grondspots. Met al deze spots kun je een bepaald deel van de tuin uitlichten als je dat wilt. De grondspots gebruik je bijvoorbeeld om het tuinpad heel erg mooi te verlichten. Heb je een blikvanger in de tuin in de vorm van bijvoorbeeld een vijver en beeld of een fontein? Met een kantelbare led inbouwspot buiten licht je deze eyecatchers op de beste wijze uit. Door de verlichting komt alle aandacht op het mooiste stukje tuin te liggen en dat is uiteraard ook precies wat je wilt.


Let op de IP waarde bij de aanschaf van inbouwspots voor buiten 

De mogelijkheden om je tuin functioneel en ook zeer sfeervol te verlichten lijken wel eindeloos. Het is bij de aankoop van dergelijke verplichting wel erg belangrijk dat je kiest voor verlichting die goed bestand is tegen de Nederlandse weersomstandigheden. Want die kunnen nogal eens wisselend van aard zijn. Kies dus die inbouwspots die goed kunnen tegen regen, wind en ook sneeuw. De mate van waterdichtheid kun je prima herkennen aan de IP-waarde. Vaak staat de IP waarde op de verpakking van de verlichting aangegeven. Achter de letters IP vind je een getal. Dat getal staat voor de mate van waterdichtheid. Voor buiten geldt dat je in elk geval een IP waarde van 68 moet hebben. 


Een veiligere tuin met de juiste verlichting

En zo kies je steeds precies die verlichting die jij wenst. Behalve dat de verlichting zorgt voor een mooiere en sfeervolle tuin, maakt de juiste verlichting elke tuin ook een stuk veiliger. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor lichtsensoren in combinatie met bewegingssensoren. Is er beweging in de tuin, dan springt de verlichting aan. Ook voor jezelf is dat gemakkelijk, als je in het donker nog even de vuilniszakken uit de schuur moet halen of als je thuis komt en de deur met een sleutel moet openen. Ideaal dus, inbouwspots voor buiten.