Tuinonderhoud

Haagplanten bieden een grote meerwaarde voor tuinen. Maak jij er al gebruik van? Ze geven de tuin kleur, ze verbeteren de sfeer in je tuin en ze zorgen dat de tuin tot leven komt door de dieren en insecten die ze aantrekken. Er zijn verschillende manieren waarop je de haagplanten in het ontwerp van een tuin terug kunt laten komen. Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van haagplanten als een natuurlijke erfafscheiding met de tuin van de buren. Belangrijk hierbij is wel dat de buren zo’n groene erfafscheiding ook zien zitten. Mocht dat niet het geval zijn, dan moet de haag op tenminste vijftig centimeter van de erfgrens geplaatst worden. Een andere toepassing van haagplanten: het creëren van verschillende knusse hoekjes in je eigen tuin. Meer informatie over haagplanten en hun verzorging vind je online; in dit artikel lees je hoe je ze gebruikt.

Zorg voor een plek om je even terug te kunnen trekken
Het creëren van hoekjes met haagplanten kan verschillende doelen dienen. Mogelijk wil je een terras tegen je woning aan, maar daarnaast ook een plek om even te kunnen ontsnappen aan de alledaagse drukte. Je creëert zo’n plek door rondom een tweede terras in de tuin een haag te plaatsen. Niemand die je er ziet, terwijl jij geniet van een goed boek, een podcast of bijvoorbeeld een serie op je tablet.

Ook rondom het terras tegen je woning aan zou je voor een haag kunnen kiezen. Laat een deel van de haag open; het vormt de opening naar de rest van je tuin. Kies rond het terras voor een lagere haag. Zo voorkom je dat er veel licht uit de woning weggenomen wordt, of dat het terras al snel te benauwd aanvoelt.

Werk met verschillende thema’s in een tuin
Niet alleen voor het afscheiden van een plek om je terug te trekken is het gebruik van haagplanten het overwegen waard. Kijk ook eens naar tuinen, waarin gewerkt wordt met verschillende thema’s. Zo creëer je een hoek met de speelattributen van je kinderen, een hoek met de moestuin van je partner, een hoek met verschillende fraaie rozenstruiken, enzovoorts. Door de tuin op te delen in verschillende hoeken en deze te begrenzen met haagplanten, zal een tuin uitnodigen tot het maken van een wandeling langs de diverse thema’s. Iedere hoek verrast je op z’n eigen manier! Werk met verschillende soorten haagplanten, waarbij deze hagen variëren in hoogte en breedte.

Bestel de haagplanten voor je tuin eenvoudig online
Het online bestellen van haagplanten is tegenwoordig heel eenvoudig en biedt je verschillende voordelen. Zo biedt een Portugese laurier online bestellen je het voordeel dat je vooraf niet naar een fysieke kweker in de buurt hoeft te zoeken, die precies dit type haagplant aanbiedt. Vaak hebben kwekers slechts een informatieve website, zonder actuele voorraden. Het maakt dat je de kweker moet bellen of mailen, om te achterhalen welke haagplanten deze op voorraad heeft. Het kost veel tijd en moeite! Daar komt nog bij dat je de haagplanten in veel gevallen zelf bij een kweker op moet halen. Bestel je de haagplanten online, dan worden deze thuis afgeleverd. Wel zo prettig!

Zorg dat je de bezorging van de haagplanten slim plant, zodat je de haag direct kunt poten na levering. Het helpt je de haagplanten een kickstart te geven in je tuin. Kijk hierbij goed naar de informatie die een online aanbieder van haagplanten biedt. Zo weet je precies hoe en wanneer deze onderhouden moet worden.

Tip: tegenwoordig bestel je niet alleen haagplanten eenvoudig online. Ook voor diverse heesters, groenteplanten en bijvoorbeeld bomen kun je in de diverse webshops terecht.