Tuintips

Het belangrijkste onderdeel in de tuin zijn natuurlijk de planten en een fijne tuinset om op te zitten. Is hiermee je tuin helemaal klaar? Nee, zeker niet! Je tuin kan nog wel wat leuke, vrolijke en decoratieve elementen gebruiken. Je kunt hier veel kanten mee op en je tuin nog gezelliger maken. Wat is leuke decoratie voor in de tuin?

Natuurlijke elementen
Om je tuin te decoreren kun je leuk gebruikmaken van natuurlijke elementen. Een schutting van takken of hem helemaal laten begroeien, kan ook al mooi als decoratie dienen. Op deze manier kun je natuurlijke elementen ook mooi als decoratie in de tuin gebruiken. Ook is het leuk om in de tuin decor te verwerken. Een klein deurtje bij een boompje, alsof er een kaboutertje woont of een vogel van metalbirds aan de boom. Dit is ook decoratie wat niet direct kan opvallen in de tuin, maar daardoor des te leuker is als iemand het ineens wel opvalt.

Je buiten woonkamer
Ook op de plek waar je lekker kunt zitten in de tuin kun je natuurlijk mooie decoratie plaatsen. Maak van je zitplek in de tuin, een buiten versie van je woonkamer. Een mooi vloerkleed voor buiten, zachte kussens en een comfortabele plaid voor op je tuinset geven je al snel dit woonkamer gevoel.  Om het helemaal compleet te maken kun je nog een fijne heater en gezellige verlichting plaatsen. Ook wat mooie kaarsen of lantaarns passen hier perfect bij. Zo kun je lekker lang buiten blijven zitten en hoef je niet meteen wanneer het afkoelt of donker wordt buiten naar binnen te verplaatsen.

Budget tuin decoratie
Decoratie in de tuin hoeft niet per se veel geld te kosten. Ook met een klein budget en kleine aanpassingen kun je de tuin al leuk decoreren. Een paar mooie bloempotten neerzetten of op te hangen geeft ook meteen al een leuk decoratief effect. Je kunt hier ook je eigen creativiteit op loslaten en zelf de bloempotten beschilderen. Mocht je ze willen veranderen, kun je ze gewoon weer opnieuw schilderen.  Decoratie aan de wand is ook een budget optie om de tuin op te vrolijken. Vaak zul je meteen denken aan een tuin canvas, maar ook hier kun je je creativiteit de vrije loop laten. Rieten schalen, vrolijke bordjes of plantjes zijn ook goede en budgetproof opties voor aan de wand. Op deze manier creëer je met mooie tuindecoratie een eigen vakantiegevoel in je eigen tuin!