Tuintips

Tuinen kunnen voor sommige mensen behoorlijk wat stress opleveren, terwijl het juist een plek van ontspanning zou moeten zijn. Heb jij een tuin, maar weet je niet altijd wat je er in moet zetten? De tuin kan soms wel wat extra aankleding gebruiken. Je hebt tegenwoordig niet alleen meer vloerkleden kinderkamer, maar ook vloerkleden voor buiten! Daarnaast kun je kiezen voor een tuinbank of voor planten. Lees hieronder wat tips om je tuin een gezellige ruimte te maken.

Aankleding voor buiten
Het kan soms ontzettend moeilijk zijn om een samenhangende zitplek buiten te maken. Tegenwoordig worden er vloerkleden speciaal voor bepaalde ruimtes gemaakt. Je hebt zelfs een vloerkleed buiten. Hierdoor krijg je het huiselijke gevoel op je balkon, zithoek in de tuin of naast je huis. Denk aan de zomeravond waar je op blote voeten binnen rondloopt, maar buiten toch weer slippers aanmoet. Met een vloerkleed buiten hoeft dat dus niet. Het materiaal van vloerkleden voor buiten zijn steviger. Ze kunnen tegen regen en zijn zo gemaakt dat je niet elke vlek erop ziet.

Tuinbank
Tuinbanken zijn er in allerlei soorten en maten, het is een klassieker voor in je tuin. Als je een hoekje hebt waar je altijd de ochtend- of avondzon op ziet schijnen, is dat de perfecte plek voor een tuinbank. Ze zijn vaak subtiel, doordat het geen volledige loungeset is. Kies voor een donkergroene kleur, of een in dezelfde kleur als de muur waar je hem voor zet. Op deze manier gaat hij op in de omgeving. Probeer wel altijd een tuinbank te kopen waar je op hebt kunnen proefzitten. Je kent misschien wel de tuinbankjes in stadsparken waar je niet lang op kan zitten voordat je pijn aan je rug krijgt. Zorg dus dat je een model hebt waar je ook zonder kussens goed op kan zitten. Dat maakt het laagdrempeliger om gebruik te maken van je tuinbank.

Bloemen planten
Of je nou een stadstuin hebt of een groot gazon, bloemen kunnen veel toevoegen aan je tuin. Denk bijvoorbeeld aan de stokroos. Dit is een bloem die weinig aarde nodig heeft en het liefst tegen de muur van je huis of tuinhuis aangroeit. Ze zijn eenvoudig bij te houden en zijn zo prachtig als ze bloeien. Je ziet ze ook veel als door kleine stadjes loopt en als je geluk hebt zijn ze dan net uitgebloeid. De zaaddozen van de bloemen zijn klein als ze gedroogd zijn en kan je zo meenemen om thuis te planten!