Tuintips

De sfeer in je tuin wordt voor een groot deel bepaald door de planten en struiken die je hebt. Bloeiende planten geven kleur aan je tuin, het groene gras zorgt voor een rustige aanblik. Andere elementen zijn echter ook van invloed op de ambiance, zoals de bestrating en de verlichting. Een terras dat alleen bestraat is, kan wellicht wat aanvulling gebruiken. Kies je voor een houten overkapping aan huis van Gras en Groen dan geeft dat karakter aan het geheel. 
 

Wanneer kies je voor een houten overkapping?|
Heb je een nieuw huis gekocht en wil je de tuin helemaal naar je eigen smaak inrichten? Of is je huidige tuin aan een opknapbeurt toe? Het opnieuw inrichten van je tuin kan een hele onderneming zijn. Vaak gaat de hele tuin op de schop. Daarbij kies je voor een wijziging in de indeling, nieuwe planten en andere bestrating. Dat is het goede moment om ook na te denken over de manier waarop je een overdekt terras of een extra loungeruimte wilt creëren.

Er zijn diverse manieren om een terras in je tuin vorm te geven, bijvoorbeeld met siertegels of houten planken. Plaats je een houten overkapping in je tuin dan voeg je nog iets extra’s aan je nieuwe tuininrichting toe.

 

Een stijlvolle houten overkapping aan huis
Tuinoverkappingen van hout worden moeiteloos in de tuininrichting opgenomen, vanwege de natuurlijke uitstraling. Daarbij heb je bij een houten overkapping keuze tussen geïmpregneerd hout waarbij de natuurlijke houtkleur en de nerven zichtbaar blijven. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een douglas schuur met overkapping. Geschilderd hout is ook een optie.

Wat je kiest, is afhankelijk van de stijl waar je naar op zoek bent, zoals landelijk of modern. Het model van de overkapping is tevens van invloed op de uitstraling en stijl. Gras en Groen heeft verschillende mogelijkheden:

  • Douglas overkapping met een plat dak.

Een houten overkapping met een plat dak is een veelgevraagd model. Hij past in iedere type tuin, van modern tot landelijk.

  • Luxe overkapping met puntdak.

Deze houten overkapping heeft een luxe uitstraling en is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar.

  • Sfeervolle houten kapschuur.

Met een houten kapschuur creëer je extra bergruimte in je tuin voor tuinmeubels of het stallen van fietsen. Dit model geeft een landelijke sfeer aan je tuin.

  • Houten terrasoverkappingen met schuur.

Hier plaatst je eventueel een buitenkeuken in waarbij je een extra, gesloten bergruimte bij de hand hebt. 

 

Laat terrasoverkappingen van hout plaatsen door vakmensen
Iedere tuin is anders als het gaat om afmetingen en de ligging van de zon. Je stemt het ontwerp daarop af. Waar de overkappingen van hout het best tot hun recht komen, hangt tevens af van de tuininrichting. Gras en Groen denkt graag met je mee als je een houten overkapping in de tuin wilt plaatsen. Daarbij nemen ze je het hele proces uit handen.

Op de website van Gras en Groen vind je alle informatie over de verschillende soorten tuinoverkappingen. Voor het inmeten van je tuin en een persoonlijk informatiegesprek komt een expert bij je thuis. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt voor de overkapping. Desgewenst is dit ontwerp op maat, zodat de overkapping volledig bij jouw smaak en tuininrichting past. Op basis daarvan wordt er een offerte voor een houten overkapping inclusief het plaatsen gemaakt.

Het plaatsen van de houten overkapping wordt vervolgens door onze vakmensen gedaan. Je hebt er geen omkijken naar, want alles is daarbij geregeld. Van het waterpas maken van de ondersteunende elementen en het aanbrengen van de hemelwaterafvoer tot het opruimen van het afval.

 

Een extra accent aan je tuin met verlichting
De houten overkappingen van Gras en Groen zijn de blikvanger van je tuin. Dat benadruk je met verlichting. Aan de andere kant zorgen buitenlampen ervoor dat je ’s avonds je weg in de tuin goed kunt vinden. Je hebt duidelijk zicht op het tuinpad en voorkomt daarmee dat je per ongeluk over het gras of door een bloemperk loopt.

Zet je overkapping in de spotlights met passende tuinverlichting. Ook deze heeft Gras en Groen voor je in het assortiment. Kijk daarbij niet alleen naar de stijl van de tuinverlichting, maar ook naar het doel dat je hebt. Zo zijn er praktische buitenlampen, die voornamelijk bedoeld zijn voor de veiligheid als je in het donker in je tuin loopt. Een aantal lampen hebben een sensor waardoor ze aangaan als onbevoegden je tuin binnenkomen.

 

Sfeervolle en energiezuinige tuinlampen
Je kunt tevens met de juiste tuinlampen je tuinrichting en de houten overkapping van je tuin tentoon stellen. Dit doe je bijvoorbeeld met tuinspots die je op de houten overkapping richt. Voor een intieme sfeer onder de overkapping kies je voor een wandspot die indirect licht geeft. Geniet je op een warme zomeravond van je houten overkapping aan huis, dan maakt het warme licht de ruimte extra gezellig. Datzelfde effect heeft een lichtstrip die je naar eigen inzicht op maat maakt en daarmee de esthetische vorm van de overkapping benadrukt.

Het voordeel van de buitenlampen uit het assortiment van Gras en Groen is dat het buitenverlichting met led is. Deze verlichting heeft een laag energieverbruik en veel branduren. Bovendien is het mogelijk om de lampen aan te sluiten op een switch, waardoor je lampen op een ingestelde tijd aan- en uit gaan.

Kies je voor een dimmer bij de lampen, dan stel je bovendien de lichtsterkte van de lampen onder de overkapping in. Tijdens de barbecue heb je zo voldoende licht, terwijl je bij het natafelen het licht wat zachter maakt.

 

Ontdek de mogelijkheden van de tuin overkappingen van hout
Denk je dat terrasoverkappingen van hout ook voor jouw tuin een waardevolle aanwinst zijn? Gras en Groen adviseert je graag over de mogelijkheden om een houten overkapping te laten plaatsen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek voor een oplossing op maat. Of vraag direct online een offerte aan.