Tuinonderhoud

Denk je nog spontaan aan een papieren poster met een voetballer of artiest op, bij het woord poster? Dan moet je weten dat een buitenposter een heel ander gegeven is. Zoals het woord het zegt, is deze poster bedoeld voor buiten in de tuin of voortuin. Een buitenposter is perfect geschikt om je tuin bijkomende uitstraling te geven of om een lelijke tuinmuur te bedekken. En hoewel je perfect voetballers of artiesten op je buitenposter kunt laten drukken, kiezen de meeste mensen voor heel andere taferelen. Van een prachtig strand tot een groene weide, een berglandschap of een doorkijkje: het kan allemaal. Er is keuze uit duizenden foto’s.

Kies zelf wat je wil op je buitenposter
Alles hangt af van je smaak en wat je mooi vindt. De mogelijkheden zijn immens en het is zelfs mogelijk om je eigen foto te uploaden en op je buitenposter te laten drukken. Kies je voor deze optie – die niet duurder is – dan beschik je over een uniek exemplaar.

Buitenposters met een UV-bestendige coating
Een buitenposter is niet van papier. Logisch, want een buitenposter moet tegen alle weersomstandigheden kunnen. Een buitenposter is dan ook voorzien van een bijzondere beschermende coating. Deze laag zorgt er ook voor dat een buitenposter makkelijk te reinigen valt en niet verkleurt in de zon. Eigenlijk heb je aan een buitenposter geen onderhoud. Als je niet al te gek doet met je buitenposter, dan gaat deze makkelijk 20 jaar mee.

Steeds maatwerk, zo’n buitenposter
Een buitenposter bestel je trouwens niet in een standaardformaat. Geen twee tuinen zijn gelijk, het komt er dus op aan eerst je tuinmuur of plekje waar je je buitenposter wil plaatsen, op te meten. Vervolgens is het mogelijk om je buitenposter tot op de centimeter nauwkeurig te bestellen. Zo beschik je steeds over een perfect passende poster. Er zijn trouwens heel wat montagemogelijkheden, zodat je buitenposter steeds tot zijn recht komt.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met een buitenposter en hoe je deze in je tuin kunt integreren? Hier vind je heel wat voorbeeldtuinen, maar ook op Pinterest en Instagram kan je heel wat inspiratie vinden. Buitenposters vallen niet meer weg te denken en steeds meer mensen begin te experimenteren met deze tuinposters. Waar wacht jij nog op?