Bomen en hagen

Je achtertuin is een fijne plek om terug te trekken, als je deze ook echt netjes bijhoudt. Je voortuin netjes bijhouden is ook belangrijk, omdat het toch het eerste is dat mensen zien. Om je achtertuin en voortuin netjes te houden, zijn een paar hulpmiddelen handig om in huis te halen. Hiermee blijft het netjes houden van je tuin een stuk makkelijker en heb je de klus snel geklaard:


Een kettingzaag voor de uitstekende en dode takken

Het eerste hulpmiddel dat we willen noemen is de kettingzaag. Heb je bomen of bosjes in je tuin? Dan is een kettingzaag handig voor het afzagen van uitstekende en/of dode takken. Met een kettingzaag heb je dit snel gedaan en dan ziet je tuin er meteen een stuk netter uit. Kettingzagen worden verkocht als twee types, namelijk een kettingzaag op benzine en een elektrische kettingzaag. Met een kettingzaag ga je snel en makkelijk te werk en krijg je nooit last van je armen


Een bladblazer voor alle gevallen blaadjes

Als de zomer weer voorbij is, gaan de blaadjes al snel vallen. Elke dag ligt je tuin weer vol met blaadjes die van de bomen zijn afgevallen. Ondanks dat de blaadjes goed zijn voor de grond, is het niet altijd fijn en netjes om zoveel blaadjes in je tuin te hebben. Onze tweede tip voor een handig hulpmiddel is dan ook een bladblazer. Bladblazers blazen snel de blaadjes weg uit je tuin en dan kun je ze makkelijker opruimen en op een berg gooien. Als de bladeren zijn opgeruimd, ziet je tuin er weer netjes uit.