Tuinaanleg

Het beroep hovenier bestaat al erg lang. De laatste jaren zien we dat dit beroep bezig is met een opmars, steeds meer mensen kiezen voor het beroep hovenier. Heel gek is dat niet, je kunt buiten aan de slag en je ziet gelijk resultaat van je werk. Doordat je elke keer weer met een ander project bezig bent,is geen dag hetzelfde. In de winter worden er niet veel tuinen aangelegd, maar ook dan moet er natuurlijk wel onderhoud gepleegd worden. Het wordt nog wel eens onderschat hoeveel kennis van zaken een hovenier moet hebben. Zo moet zijn plantenkennis helemaal up to date zijn zodat hij klanten goed kan adviseren over welke plant op welke plaats het best tot zijn recht komt, en wat voor verzorging hierbij nodig is.
Klinkt dit als een beroep dat bij jou past en zou jij aan de slag willen als hovenier in de omgeving van Ede of Ermelo? Bekijk dan eens deze hovenier vacature.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Een werkdag van een hovenier is erg afwisselend. In de meeste gevallen werk je samen met je collega’s. Een tuin aanleggen doe je namelijk niet in je eentje. Ook voor onderhoud is het fijn om een paar extra handen beschikbaar te hebben. De dag begint meestal met een overleg. Waar ga jij vandaag aan de slag en welke werkzaamheden staan er op de planning? Is het de eerste dag op deze locatie? Dan overleg je natuurlijk ook even met de klant, zodat jij hun wensen kent en zij weten waar ze aan toe zijn.

Een hovenier is iemand die…

  1. graag buiten en met groen bezig is;
  2. in staat is fysiek werk te doen;
  3. houdt van hard werken, je zult alle dagen buiten aan het werk zijn, dit moet je lichaam ook toelaten.

Heb jij dit in je? Mooi! Loohorst is niet alleen op zoek naar beginnende hoveniers, ook mensen met ervaring zijn van harte welkom. Iedereen die enthousiast, gemotiveerd en bereid is alles uit zichzelf te halen is welkom. Bij hoveniersbedrijven zijn er niet alleen banen voor aanleg en onderhoud, je kunt ook aan de slag op het bedrijfsbureau. Hier kun je bijvoorbeeld het werk voorbereiden waardoor de uitvoerende hoveniers direct aan de slag kunnen.Er zijn dus genoeg opties om binnen een hoveniersbedrijf aan het werk te gaan. Wil je werken in het groen? Twijfel dan niet langer en solliciteer direct.