Tuintips

Heb je behoefte aan een extra slaapkamer? Wil je dolgraag een bed & breakfast beginnen? Vind je jouw huisje zo sfeervol dat je er graag in wilt kunnen overnachten, of zou je er graag familie en vrienden in willen laten logeren? Jouw tuinhuis aanpassen tot slaapkamer is niet ingewikkeld. Bekijk deze adviezen en je slaapt er binnenkort als een prinses!

 

Maak de boel aan kant
In een aftandse, smerige schuur slaapt niemand lekker. Eerst is het dus tijd om na te gaan of jouw tuinhuis wel echt uitnodigt tot een fijne nachtrust. Daarbij hoort als eerste het opruimen: tuingereedschap mag verhuizen naar een afdakje, opgeslagen spullen dienen naar de zolder te worden gebracht, en een stoffige vloer moet je even goed vegen en een sopje geven. Eventueel kan je de muren nog van een nieuwe verflaag voorzien, vieze schimmel- of vochtplekken wegwerken en houtschade repareren. Deze schoonmaakbeurt schept een goede basis voor een tuinhuisje waarin je bezoek zich ontspannen voelt.

 

Zorg voor een goede zonwering
Natuurlijk wil je liever niet dat je gasten met het kraaien van de haan wakker worden. In de zomer komt de zon al rond vijf uur op, en je gunt je logés (of jezelf) vast wat extra uurtjes slaap. Er zijn verschillende manieren om de ruiten van je tuinhuis te verduisteren. Stoffen gordijnen zijn aantrekkelijk en vertrouwd, maar vereisen wel dat je het vochtgehalte in je blokhut perfect onder controle houdt. Een robuuste oplossing is een rolgordijn kopen voor elke ruit. Deze stevige schermen zijn makkelijk te bedienen en houden de felle ochtendzon uitstekend buiten. En tenslotte is een mooie houten jaloezie ook een pakkende én functionele vorm om een goede zonwering te verkrijgen.

 

Zet een bed neer
Natuurlijk heb je een bed nodig in je kersverse slaap tuinhuisje! Een krakend oud ledikant is in principe voldoende, maar schept niet echt de luxe ambiance die je waarschijnlijk voor ogen hebt. Een heel goede keuze is een nieuwe boxspring, een bed uit één stuk met een uitstekende vering en schuimlagen die een geweldige support geven. Of je kunt zelf één of meer nieuwe ledikanten bestellen en goede nieuwe matrassen kopen, waarop je van een eersteklas nachtrust geniet. Is je tuinhuisje klein? Dan kan je effectief van de ruimte gebruik maken met behulp van een trendy hangmat, een uitklapbare slaapbank of een nostalgisch stapelbed. Natuurlijk speelt je budget ook een rol bij je keuze. Wie weet heeft de lokale kringloopwinkel wel prima bedden in de aanbieding voor een bodemprijs!

 

Creëer een fijne, knusse sfeer
Nu de basics in orde zijn, ga je jouw nieuwe huisje mooi maken. Zorg voor dimbare lampen en een nachtlichtje. Het huisje een beetje stofferen met woonkussens, stoelen en een lekker dik vloerkleed helpt ook erg. Als jouw tuinhuisje kale houten wanden heeft, dan kan je die aankleden met mooie posters, kunstvoorwerpen of hangplanten. En een nachtkastje of legkast geeft ruimte aan de persoonlijke bezittingen voor degene die op bezoek komt. Je kunt ook persoonlijke noten toevoegen, zoals een geliefde kleurencombinatie, de mooiste souvenirs van jouw vakanties, of foto’s van de mooiste lokale plekjes.