Tuinonderhoud

De composiet vlonderplanken, ook vaak kunststof vlonderplanken genoemd, worden steeds populairder. En dat is ook niet heel raar. Het is namelijk een duurzaam product en gaat meer dan 25 jaar mee! Composiet bestaat voor 49% uit kunststofvezel, 49% hardhoutvezel en 2% UV-bescherming en antihoutrot middelen. De composiet vlonderplanken zijn in veel verschillende kleuren, breedtes en motieven verkrijgbaar. Waaronder het houtnerf motief, dit geeft de planken een echte ‘houten’ look en feel. Voor elke smaak valt er dus een geschikte vlonderplank te vinden. Hieronder hebben alle andere voordelen van de composiet vlonderplanken voor je op een rijtje gezet:

  • De composiet vlonderplanken zijn volledig onderhoudsvrij! De planken zijn eenvoudig schoon te maken met water en een universele terrasreiniger. In tegenstelling tot houten vlonderplanken hoeven de composiet vlonderplanken dus niet jaarlijks in de olie.
  • Composiet is een kleurvast materiaal. De planken zullen enkel 1 tint oplichten na de eerste zonnestralen. Daarna behoudt het volledig zijn kleur in verloop der jaren.
  • De planken splinteren niet, waardoor het een kindvriendelijk product is.
  • De composiet planken bieden een eenvoudige montage en demontage. Door de meegeleverde montage instructies is de vlonder simpel zelf te leggen en uit elkaar te halen zonder de planken te beschadigen.
  • Composiet vlonderplanken bieden een zeer goede kwaliteit en prijsverhouding.

Wist je dat de composiet planken van C-Wood tweezijdig gebruikt kunnen worden? De ene zijde bevat bijvoorbeeld een grove ribbel en de andere zijde is vlak geschuurd. Beide zijdes zijn te monteren, bepaal zelf welke je aan de bovenkant wil. Let wel op dat de vlakke zijde gevoeliger is voor krasjes dan de geribbelde zijde. Het voordeel van composiet vlonderplanken is dat de planken goed schoon te houden zijn en trekt weinig tot geen algen aan. Wanneer de planken nat worden zullen beide zijdes stroef blijven en niet glad worden. Vaak wordt er gedacht dat vlonders met een ribbel motief voor minder gladheid zorgen. Maar dat is niet het geval! Als er langere tijd water tussen de ribbels blijft staan, kan dit leiden tot algengroei wat juist zorgt voor een gladde vlonder. Voorkom dit door de vlonder regelmatig aan te vegen en te reinigen met een universele terrasreiniger om het vuil tussen de ribbel te verwijderen.