Tuintips

Een bouwlaser is voor velen van ons geen dagelijkse aankoop. Het is een redelijk dure aankoop, dus wij snappen dat jij je wilt verdiepen in de bouwlaser. Laat je adviseren door deskundige en specialisten, zodat jullie gezamenlijk de juiste bouwlaser voor jou kunnen vinden. Het is natuurlijk vooraf handig om in het bezit te zijn van een beetje kennis. Een bouwlaser heeft enorm veel specificaties. Wij vertellen jou graag meer over de specificaties van de bouwlaser. Op deze manier heb je een lichte voorkennis. Lees snel verder en bouw aan jouw voorkennis. Ontdek al vast een aantal bouwlasers bij Visser & Visser.

Zelf nivellerend
Elke laser is zelf nivellerend. Dit is wellicht een lastig woord, maar het is heel eenvoudig. Zelf nivellerend is niks anders dan de laserlijn die zichzelf waterpas stelt. De laserlijn van een zelf nivellerende bouwlaser staat dus altijd waterpas, zowel horizontaal als verticaal. Iedere bouwlaser is zelf nivellerend. Het zelf nivelleren van de bouwlaser kan op twee manieren. De meest voorkomende manier is servomotoren. De servomotor heeft een digitale waterpas in zich zitten. De laser wordt waterpas vastgezet en kan niet meer vrij bewegen. Hierdoor krijg jij de mogelijkheid om te werken met een afgestelde laser. De tweede optie is het pendelmechanisme. De assen kunnen hierbij vrij bewegen en staan niet vast. Door middel van een soort evenwicht is de laser wel altijd waterpas. De tweede optie wordt tegenwoordig niet veel gebruikt, maar is nog steeds wel verkrijgbaar.

TILT functie
Een TILT functie kan zowel in- als uitgeschakeld zijn. Indien de laser wordt bewogen, dan stopt de bouwlaser met draaien. De laserlijn moet opnieuw worden ingeschakeld. Deze functie zorgt voor meer alertheid. Als de laser is bewogen, dan ligt deze niet meer recht. Na het opnieuw aanzetten en een korte controle blik, kan je jouw werkzaamheden voortzetten. Door middel van deze functie worden eventuele meetfouten voorkomen. Het komt helaas nog vaak voor dat er meetfouten worden gemaakt, aangezien deze functie niet in iedere bouwlaser verwerkt zit.

Laserdiode
De lasers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: rood en groen. De groene laser is op dit moment de nieuwste laser. De laserdiode is zonder bewerkingen altijd rood. Om de laser groen te maken, zijn er ingewikkelde technieken vereist. Dit is meteen de redenen waarom een groene laser duurder is. Groen licht is vier tot zes keer beter zichtbaar dan het rode licht. Wanneer jouw bouwlocatie op een lastige zichtbare plek is, dan adviseren wij jou om een groene laser te gaan gebruiken. Daarnaast is het groene licht prettiger voor de ogen. Werken jouw medewerkers veel met een bouwlaser? Kies voor een groene laser en denk aan de gezondheid van de ogen van jouw medewerkers. De ogen hoeven zich namelijk minder te focussen op de groene laser.