Tuinonderhoud

Wie een beroep uitoefent waarvoor werkkledij vereist is, weet hoe belangrijk die kledij is. Ze moet je niet alleen beschermen tegen weer en wind, ze moet ook veilig zijn en liefst comfortabel zitten. Voor sommige beroepen zijn de voorschriften streng, voor andere heb je meer vrijheid. Maar als je veel tijd in de tuin doorbrengt, dan is gepaste werkkledij geen overbodige luxe. Hier vind je enkele tips!

Ga voor veiligheid
Als je regelmatig buiten werkt, is het belangrijk dat je kledij je beschermt tegen de koude, wind en het vocht. Langdurige blootstelling aan deze invloeden zal je lichaam immers verweren. Water- en winddichte kledij is in dat geval een must. Ook handschoenen zijn onontbeerlijk voor werk in de tuin. Bovendien werk je vaak op je knieën. Een werkbroek met kniebescherming is hierbij geen overbodige luxe. Warme werksokken en stevige veiligheidsschoenen maken het geheel af. 

Kwaliteit voorop
Besteed aandacht aan de kwaliteit van je kledij. Als je voor de goedkopere optie gaat, boet je meestal in aan kwaliteit en duurzaamheid. Wist je dat de combinatie polyester/katoen sterker is dan een kledingstuk van 100% katoen? Bovendien verandert de vorm en kleur minder na een wasbeurt. Op die manier kan je veel langer genieten van je werkkledij en is die minder snel aan vervanging toe. Hetzelfde criterium is van belang bij veiligheidsschoenen. Kies schoenen die waterbestendig zijn maar die voldoende kunnen ademen.

Comfort telt
Zorg dat je werkkledij comfortabel zit. De stevigheid van de stof is uiteraard een belangrijke norm. Maar je wil tijdens je werk geen last krijgen van knellende mouwen of een schurende kraag. Geef de voorkeur aan kleding die specifiek gefabriceerd werd voor jouw sector of jouw type job. Laat je niet leiden door de prijs, maar maak een weloverwogen keuze zodat je outfit bovenal erg goed zit. Dit geldt eveneens voor veiligheidsschoenen. Zorg dat ze je als gegoten zitten. Er is niets zo lastig als gehinderd worden door knellende schoenen tijdens het zware werk.

Maak indruk
Hoe je het ook draait of keert, werkkledij die aangepast is aan de huisstijl van je bedrijf straalt professionaliteit uit. Het dragen van verzorgde werkkledij met het logo van je bedrijf maakt indruk. Besteed hierbij voldoende aandacht aan de kleur van de kledij. Als je niet van felle kleuren houdt, kan je je bedrijfslogo integreren op een neutrale, donkere outfit. Op deze manier werk je aan naamsbekendheid. Wie goed voor de dag komt, maakt indruk. En wie indruk maakt, wordt niet snel vergeten.