Tuintips

houten tuinmeubelenEr zijn zoveel manieren waarop je jouw tuin kunt opleuken. Vooral tijdens de lente en de zomer spenderen we graag veel tijd in onze tuin. We lezen op ons gemak een boek in het zonnetje, we zien er onze kinderen spelen of we komen hier ultiem tot rust. Er zijn veel manieren waarop je jouw tuin leuker kunt maken, zoals je onder meer kunt lezen op onze blog. Mooie nieuwe bloemen fleuren een tuin bijvoorbeeld enorm op.

Ook is er een hoop mogelijk op het gebied van houten tuinmeubels. Hieronder bieden we je wat inspiratie, waarbij we een aantal verrassende mogelijkheden voor je op een rij zetten. Wist je bijvoorbeeld dat een houten zwembad een optie is? Zo zijn er nog meer opties die je versteld doen staan. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Waarom kies je voor houten tuinmeubels?
Tuinmeubels zijn er in allerlei varianten. Zo zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor tuinmeubilair van aluminium of kunststof in plaats van hout. Toch zien we bij veel mensen dat hout de voorkeur heeft. Ten eerste zijn er veel varianten van tuinmeubilair van hout beschikbaar. Een goed voorbeeld hiervan is een houten picknicktafel. Daarnaast heeft hout een natuurlijke uitstraling die goed past binnen een tuin. Tuinmeubilair van andere materialen voelt toch al snel wat artificieel. Bovendien is hout stevig en duurzaam. Daarnaast kun je het gemakkelijk zelf aanpassen, bijvoorbeeld door het met een lak van een andere kleur te voorzien. De keuze is ruim, zoals we je hieronder laten zien.

Een houten zwembad
Laten we meteen beginnen met een verrassende optie: een houten zwembad. Voor de zomer is dit perfect. Je beschikt zo over een plek waar je kunt afkoelen, kunt ontspannen en wat lichaamsbeweging kunt krijgen. Een houten zwembad is het perfecte tuinmeubelstuk als je kinderen hebt. Wat zullen zij hierin een hoop plezier beleven. Maar ook als je een houten zwembad voor jezelf wilt aanschaffen, is dit een valide reden om hiervoor te kiezen. Een verrassende en leuke optie voor in de tuin.

Een houten picknicktafel
Als je genoeg ruimte hebt in je tuin, is een houten picknicktafel een originele optie om voor te kiezen. Vaak zien we dat mensen kiezen voor een lounge set of simpele houten stoelen en tafels. Dat is natuurlijk prima als dat is wat je wilt, maar als je eens wat anders wilt is een houten picknicktafel een verrassende keuze. Het geeft een unieke twist aan je tuin. Bovendien ziet het robuuste hout er natuurlijk uit en past het perfect binnen je tuin. Je kunt hier comfortabel aan zitten met veel mensen tegelijk. Dat alles maakt dit tot een goede optie als nieuw tuinmeubelstuk.

Lounge set
Alhoewel een lounge set wellicht een minder verrassende optie is in vergelijking met een houten zwembad of een houten picknicktafel, maakt dit het niet tot een slechtere mogelijkheid. Veel mensen kiezen voor een lounge set omdat dit de ultieme manier is om te kunnen ontspannen in je eigen tuin. Lounge sets zijn bijzonder comfortabel om op te zitten. Hier kunnen ook meerdere mensen in zitten. Het is perfect als je wilt relaxen in je tuin of als je mensen op bezoek hebt. Deze veelzijdigheid maakt een lounge set tot een goede keuze als meubilair voor in de tuin.