Tuinaanleg

De regels rondom het verbouwen en aanleggen van nieuwe voorzieningen in je huis en dus ook je tuin veranderen continu. Het is daarom belangrijk om eerst goed de regels te kennen, voordat je aan de slag gaat. In deze blog bespreken we mogelijkheden als het gaat om je hypotheek.

Hypotheek
Veel mensen gebruiken een hypotheek bij het aankopen van hun nieuwe woning. Een hypotheek mag echter niet hoger zijn dan de waarde van je huis. Hierdoor is het belangrijk dat de waarde zo dicht mogelijk bij de aankoopprijs zit. In de tijd waar we nu in leven en veel bieders over de vraagprijs bieden, betekent het dat ze eigen geld in het kopen van het huis moeten stoppen. Daarnaast bestaan er nog extra inkomsten waarbij, zoals een Loan to Value waarbij je meer kan gaan lenen op voorwaarden dat je je huis energiezuinig maakt. Dit wordt ook wel vanuit de overheid energiebesparende maatregelen genoemd. Om in aanmerking te komen voor deze Loan to Value is het belangrijk dat je kan aantonen dat je huis door de aanpassing energiezuiniger is geworden. Hiermee kan je wel 6% meer inkomen krijgen. Enige nadeel wel is dat je eerst je eigen geld moet investeren en nadat de bank ernaar heeft gekeken en heeft goedgekeurd krijg je je geld gestort. Daarnaast kan je ook je je hypotheek eenmaal verhogen, de enige voorwaarde hiervoor is dat het overwaarde op je huis creëert door de verbouwing. Wanneer je een hypotheek hebt afgesloten en je deze hoger hebt gedaan dan het daadwerkelijk was, kan je een onderhandse verhoging aanvragen. Ook als je geen onderhandse verhoging kan aanvragen, kan er een tweede hypotheek worden afgesloten en kan deze alleen worden afgesloten bij je eigen bank.

Aanpassingen
Om zeker te zijn dat je huis na de aanpassingen een A++ label krijgt, is het handig om na te gaan welke aanpassingen er allemaal zijn voor een duurzamer huis. We zien langzaam dat veel huizen zonnepanelen op hun dak hebben. Het aanleggen van zonnepanelen scheelt op je energierekening, afhankelijk van hoeveel zonnepanelen en andere factoren verschilt het per huishouden hoeveel dat precies kan zijn. Andere factoren die meehelpen bij het verduurzamen van je huis is om naar de verschillende soorten isolatie te kijken. Door een goede isolatie te hebben bescherm je huis niet alleen voor de kou in de wintermaanden, maar wordt de warmte ook goed geïsoleerd in de zomermaanden. Het gaat hierbij echt om verduurzaming in het huis.

Om in aanmerking te komen voor Loan to Value of twee hypotheek moet je energiezuinig maatregelen treffen in je huis en moet je huis overwaarde creëren.