Tuintips

Voel jij je wel eens onzeker over jezelf? Je gewicht, die vervelende acne die je gezicht siert, je onderbetaalde job, je financiële situatie en ga zo maar door. Er kunnen verschillende zaken in je leven spelen die ervoor zorgen dat je onzeker bent en die je zelfvertrouwen aantasten. Door enkele simpele trucs kan je dit omkeren. Je zelfvertrouwen boosten? Lees snel verder!

Trek de natuur in
Of het nu regenachtige dag is, of de zon schijnt, even buiten lopen kan al een wereld van verschil maken bij dat zware gevoel dat je hebt. Een uur of twee in de buitenlucht is iets waar je echt van gaat opknappen en herbronnen. Liefst wil je die wandeling maken in een groene omgeving, maar ook in de stad kan je een park opzoeken. De dagen dat je normaal gezien in de gym op de loopband staat, kan je nu eens afwisselen met een route door de natuur. Ben je niet zo’n fanatieke sporter en heb je eerder een passie voor fotografie bijvoorbeeld? Dan kan het ook helpen om met je camera even de frisse lucht op te snuiven. Ook in de winter is het belangrijk om die zonnestraaltjes mee te pikken en zo wat vitamine D op te doen. Vitamine D speelt een grote rol bij de instandhouding van je weerstand en een goede werking van de spieren, om zo vermoeidheid en negatieve gevoelens tegen te gaan.

Wees lief voor jezelf
Leg de lat niet te hoog voor jezelf. Van onmogelijke eisen stellen en onbereikbaar perfectionisme wordt niemand gelukkiger. Wees dus gerust wat milder voor jezelf. Probeer jezelf ook elke dag een complimentje te geven. Zeg iets lief tegen jezelf wanneer je ’s morgens in de spiegel kijkt. En zorg ervoor dat je dit ook écht meent.  Focus op het positieve. Gaan er dingen mis in je leven? Dan ligt dat heus niet altijd aan jou!

Vergelijk jezelf niet met anderen
Er zullen altijd wel mensen in je omgeving zijn die knapper, intelligenter of grappiger zijn dan jou. Dit is bij iedereen zo. Stop daar dus mee want je zal jezelf er alleen ongelukkig door maken. Belangrijker is om jezelf enkel met jezelf te vergelijken. Kijk eens wat jouw positieve kwaliteiten zijn en focus daarop. Wat heb je het afgelopen jaar allemaal verwezenlijkt? Heb je promotie gemaakt, heb je een huis gekocht, ben je mama geworden … Er kunnen tal van zaken zijn die je – professioneel of privé – bereikt hebt er waar je best trots op mag zijn!

Draag mooie kleding waar je je goed in voelt
Mooie kleding dragen waarin je je zelfzeker voelt, kan je zelfvertrouwen een fikse boost geven. Verwen jezelf dus zo nu en dan met enkele leuke kledingsetjes. Ga voor de weelderige luxe van de dameskleding van Saint Laurent of voor een klassieke, sportieve en casual uitstraling met de outfits van Tommy Hilfiger.

Straal zelfzekerheid uit
Je kan je zelfvertrouwen boosten door te letten op je lichaamshouding. Een gesloten lichaamshouding waarbij je je armen kruist, je schouders laat hangen of naar de grond kijkt, kan verraden dat je onzeker bent. Neem dus beter een open lichaamshouding aan. Leg je armen ontspannen en losjes op tafel, maak oogcontact en recht je schouders. Mensen zullen ook sneller geneigd zijn om met je in gesprek te gaan als je blijk geeft van kracht.