Groente en Fruit

De afgelopen jaren zien we een flink stijgende lijn in het aantal thuiswerkers. Na de pandemie is dit fenomeen blijven plakken, steeds meer bedrijven doen mee. De vele voordelen blijven niet onopgemerkt, maar toch viel het mensen op dat het soms lastig is om werk en privé gescheiden te houden. Houten tuinkantoren zijn hiervoor de ultieme oplossing! Je beleeft een binnen-, maar toch buiten ervaring, wat vele thuiswerkers al hebben ondervonden. De vele voordelen van een tuinkantoor bespreken we hieronder!

Tuinkantoren ten opzichte van traditionele thuiskantoren
Scheiding van werk en privé
Toch wel één van de grote voordelen van een houten tuinkantoor; de scheiding tussen werk en privé. Het tuinkantoor is echt een plekje apart waar je rustig kunt werken, daarnaast blijft je huis ook echt je thuis. Veel huishoudens hebben baat bij zo’n scheiding tussen werk en privé, vandaar ook de stijgende populariteit van tuinkantoren.

Bevordering van creativiteit
Een ruimte middenin de natuur is een enorme booster voor de creativiteit. Een tuinkantoor biedt een comfortabele plek om al jouw ideeën de vrije loop te laten gaan. Ook is de natuur voor veel mensen een rustgevende plek, wat zich weer uit in een productievere werksfeer.

Tuinkantoor in je eigen stijl
Een houten tuinkantoor, en dan met name een houten prefab tuinkantoor, kun je laten ontwerpen in alle vormen en maten. Verschillende stijlen, maten en indelingen zijn verkrijgbaar, vind meer over de producten en ontdekt wat het beste bij jou past.

Verschillende tuinkantoor-opties
Grote ramen en veel natuurlijk daglicht? Een open, ruimtelijke indeling? De opties voor een houten tuinkantoor zijn reuze. Een tuinkantoor zal hoe dan ook een echte eyecatcher zijn! Bekijk ook eens ons artikel over meloenen kweken in de tuin, wie weet raak je geïnspireerd. Voor elk budget is er een andere mogelijkheid beschikbaar voor tuinkantoren. Hieronder noemen we een aantal categorieën.

  • Klassieke tuinkantoren
  • Moderne tuinkantoren
  • Grote tuinkantoren
  • Kleine tuinkantoren
  • Geïsoleerde tuinkantoren

Een combinatie is vaak ook mogelijk, een modern ingericht en ontworpen tuinkantoor kan bijvoorbeeld ook geïsoleerd worden.

Duurzaamheid en milieubewustzijn
Een veel voorkomende bouwmethode voor houten thuiskantoren is prefabricage, oftewel prefab bouw. Dit is een proces in de bouw waarbij de bouwmaterialen van te voren in een fabriek of werkplaats worden gemaakt en in elkaar gezet, de elementen worden vervolgens getransporteerd naar de uiteindelijke locatie en worden hier gemonteerd. Een leestip is dit artikel over de kansen in prefab bouw.

Recyclebaar
Hout is een natuurlijk product, het is van zichzelf volledig recyclebaar. Met de juiste behandeling is de levensduur van hout erg lang, wat leidt tot minder snelle vervanging en renovatie. Denk ook aan bijvoorbeeld upcycling en compostering.

Koolstofopslag
Tijden de groei van hout neemt het materiaal koolstofdioxide op. Door dit hout vervolgens te gebruiken beperk je het vrijkomen van koolstof, wat bijdraagt aan een vermindering van CO2-uitstoot. Een prefab houten tuinkantoor draagt hier dus ook aan bij.

Isolerend
Van nature is hout een isolerende grondstof. De thermische geleidbaarheid is laag, wat betekent dat de temperatuur van een houten tuinkantoor stabiel is, waardoor verwarming en verkoeling in mindere mate nodig is.

Werken vanuit huis, maar toch in een comfortabele, aparte omgeving, het is mogelijk met een houten tuinkantoor. De kans is groot dat de populariteit van dit fenomeen de komende jaren alleen maar blijf toenemen. Voor alle professionals en thuiswerkers blijkt een houten tuinkantoor de ideale optie te zijn!