Tuintips

Nu zijn we intussen wel wat gewoon door de temperatuur die hoog kan oplopen tot bijna 35°C, toch is het geen garantie dat je de hele zomer van een tropische temperatuur kunt genieten. Gelukkig zijn er interessante oplossingen om die geplande tuinparty toch te laten doorgaan.


Tuin met een dak

Sinds de coronacrisis kiezen meer mensen om ook in de eigen tuin te genieten van rust en stilte. Dat kan het hele jaar door als je kiest voor een overkapping die je eventueel kunt afsluiten met glazen wanden. Je creëert zo je eigen veranda op een strategische plaats in je tuin waar het heerlijk vertoeven is in de zon tussen al het groen.



Qua stijl kun je je helemaal laten gaan zodat de overkapping perfect past bij je woning. Een constructie in hout met zwarte staallook ramen? Of toch liever een authentieke buitenruimte met hout en dakpannen? De mogelijkheden zijn legio…


Elke dag genieten

Ook als het weer niet echt meezit, kun je gewoon volop blijven genieten in een overdekte buitenruimte. Een lekkere lunch of diner maak je in een mum van tijd klaar in de buitenkeuken. Zet mooie decoratie op tafel, kleed de ruimte aan met sfeervolle en zomerse accessoires en maak het gezellig.



Wanneer de temperatuur toch wat lager uitvalt dan verwacht, kun je een houtkachel installeren om te allen tijde een aangenaam klimaat te garanderen. Bovendien is het een absolute sfeermaker in je buitenruimte zodat je ook in de winter gezellig kunt genieten met vrienden of familie.


Hoekje in de tuin

Heb je geen plaats voor een overkapping maar wel een super leuk hoekje in de tuin uit de wind? Richt het dan in naar je eigen smaak en kies tuinmeubelen die het hele jaar door buiten mogen staan. Ze garanderen dat je elke dag optimaal kunt genieten van een heerlijke plekje in de zon. Bovendien heb je misschien geen plaats om alles weg te bergen? Dan is kiezen voor all weather kussens een goed idee. Ze absorberen geen water zodat je na enkele uurtjes zon opnieuw kunt genieten van je favoriete plek op het terras.


Gezellige tuinsfeer

Je superplekje in de zon decoreren doe je eenvoudig door sierpotten met bloeiende eenjarigen te voorzien, zoals geraniums en petunia’s. Voorzie zeker een terrashaard zodat je bij droog weer met een wat lager uitvallende temperatuur op de thermometer, toch die tuinparty kunt laten doorgaan waar je zo naar uitkeek.



Een terrashaard brengt veel sfeer en is verkrijgbaar in leuke vormen en zelfs met verschillende functies zoals een BBQ. Het brengt de cosy sfeer die je zoekt bij een lekker glas rode wijn en een tafel vol hapjes. Laat je dus niet tegenhouden als het weer wat minder goed uitvalt dan verwacht, maar blijf elke dag volop genieten van je tuin!