Tuinonderhoud

Waar enthousiast wordt gespeeld, geklauterd en geklommen, wordt onvermijdelijk ook gevallen. En dat gaat gepaard met open knietjes en pijnlijke schaafwondjes waar vuil ingekomen is. Steeds meer speelplaatsen en scholen kiezen daarom voor een ondergrond van kunstgras. Dit is een zachte ondergrond met voldoende valoppervlak en demping, die aan te passen is aan de speelwensen en nodige veiligheid en hygiëne.

Veilig vallen
Kunstgras blijft niet alleen het hele jaar door mooi, je kunt er ook het hele jaar door op spelen! Zo zijn er verschillende dempingsplaten die onder het gras kunnen worden aangebracht voor de ultieme veilige beleving. De speciale ondergrond dempt een eventuele val en zorgt voor een zachte landing. Daarbij kan het de speelplaats erg mooi afwerken. Een mooi ontworpen kunstgrasveld stimuleert niet alleen de creativiteit, maar ook de sociale en motorische ontwikkeling van het kind. Speelgras is verkrijgbaar in meerdere kleuren, zo kan er ook worden gekozen om op die manier figuren of een schoollogo te laten terug komen in het gras. Vaak is er meer mogelijk dan eerst wordt gedacht, je kunt echt je creativiteit eindeloos z’n gang laten gaan!

Voor het eerst schoon blijven in de speeltuin!
Kunstgras wordt geen modderpool bij regen, en door de waterdoorlatende eigenschappen droogt het kunstgras ook snel weer op na een regenbui. Hierdoor wordt buitenspelen voor het eerst een schone beleving! Maar het grootste voordeel is dat er in kunstgras geen lelijke drukplekken ontstaan van speeltoestellen, of waar veel gespeeld word. Zo blijft kunstgras er jaren lang netjes uit zien zonder kale, verkleurde plekken voor het grootste speel plezier.

Ook voor de allerkleinste en huisdieren geschikt
Een speel ondergrond van kunstgras is veiliger dan natuurgras voor de kleine spelertjes. Kunstgras is gemakkelijk schoon te houden, en bovendien van erg stevig materiaal. Dit voorkomt inslik gevaar, gras plukken en eten is dus verleden tijd! En niet alleen voor kinderen is dit een uitkomst, kunstgras is ook zeer diervriendelijk. Je hoeft niet bang te zijn als je dier zijn of haar behoefte in het gras doet, ook dit is snel weer schoon te maken. Zo blijft een speelplaats van kunstgras dus zeer hygiënisch voor iedereen.

Eenvoudig te reinigen
Voor het reinigen van kunstgras kun je het beste eerst naar het advies kijken waar je deze hebt aangeschaft. Vaak wordt er een speciale reiniger aangeboden als je het bij een professioneel bedrijf hebt gekocht. Ook kun je de onderhoudsbeurt aan hen uitbesteden indien je er helemaal geen omkijk naar wilt hebben. Maar over het algemeen kun je het beste afval en uitwerpselen eerst verwijderen, en daarna het gras schoonmaken met water en een sopje. De voorkeur gaat vaak naar groene zeep. Je zou eventueel speciaal kindvriendelijke zeep kunnen aanschaffen, die geen chemicaliën bevat. Maar het liefst wil je wel dat de bacteriën gestorven zijn. Je kunt dus het beste goed naspoelen met water en even wachten tot het gras weer volledig droog is, voor er weer op gespeeld kan worden. In vergelijking met grasmaaien, bezaaien en besproeien, is dit toch wel veel minder werk!