Tuintips

Een tuinfeest, een etentje op je terras of gewoon heerlijk buiten blijven zitten op een zomeravond. Al deze gelegenheden zijn ideaal om je tuin gezelliger te maken met de juiste sfeerverlichting. Buitenverlichting zorgt ervoor dat je sommige hoekjes nog minimaal belicht als het al donker is, waardoor het zorgt voor precies de goede sfeer.

De ideale verlichting voor het creëren van een gezellige sfeer is ongetwijfeld een lichtsnoer voor buiten.

Lichtsnoeren als buitenverlichting
Je kent ze wel; lichtsnoeren met lampjes die een tuinfeest of een festival verlichten. Waarom hang je deze zelf niet op in je tuin of rondom je terras, om ook in je eigen tuin de sfeer naar een hoger niveau te tillen?

Een lichtsnoer voor buiten is te verkrijgen met allerlei soorten lampjes; je hebt de standaard ‘ballonnetjes’, maar ook lampjes in kegelvorm of in de vorm van een figuurtje. Lichtsnoeren verschillen sterk in het aantal lampjes, de lengte van het totale snoer en de afstand die dus tussen elke lamp zit. Kies dus zeker een lichtsnoer dat past bij jouw voorkeuren en die bijvoorbeeld lang genoeg is om een hele kant van je tuin gezellig te maken.

Lichtsnoeren op zonne-energie
Sommige lichtsnoeren vragen een aansluiting op netstroom, waar anderen juist op batterijen werken. Wil je echter zeker zijn dat je lichtsnoer voor in de tuin ook gewoon continu buiten mag blijven? Dan kies je beter voor een solar lichtsnoer. Je hoeft dan ook nooit meer aan batterijen te denken om de lampjes aan het snoer te doen branden.

Een solar lichtsnoer of een lichtsnoer op zonne-energie laadt overdag tijdens de zonuren op om dan ‘s avonds door middel van een sensor automatisch te beginnen branden. Als de zon overdag fel genoeg geschenen heeft, kunnen de meeste lichtsnoeren bijna de hele nacht door branden.

Andere solar buitenlampen met sensor
Maar niet alleen lichtsnoeren voor buiten werken op zonne-energie. Er zijn ook andere solar buitenlampen verkrijgbaar. Zo zijn er solar wandlampen, vloerlampen en hanglampen om je tuin mee op te vrolijken.

De meeste solar buitenverlichting met sensor gaat automatisch aan bij het vallen van de avond.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn rond solar tuinverlichting met sensoren? Deze ontdek je allemaal op solarlampkoning.be.

Decoratieve solar buitenlampen
Ben je specifiek op zoek naar een lichtsnoer voor buiten om de juiste sfeer neer te zetten (en niet om je tuin te verlichten), dan kan je kiezen voor zachte, kleine lampjes op zonne-energie. Lantaarns die je neerzet of ophangt zijn een goed idee, maar ook solarlampen met vlam-effect, alsof je een fakkel aansteekt in de tuin.

De opties op vlak van solar tuinverlichting of op vlak van buitenverlichting met sensor zijn dus eindeloos. Ontdek ze allemaal op solarlampkoning.be.