Tuintips

Als je van plan bent om je tuin in 2024 een nieuwe look te geven, dan weet je ongetwijfeld dat je veel kanten op kunt. Maar elke periode kent weer zijn nieuwe trends. Dit heeft niet alleen met de hype van het moment te maken, maar ook met de ontwikkeling van de maatschappij. 

Wil je graag je tuin een nieuwe look geven, maar heb je weinig inspiratie? Lees dan dit artikel, want we geven je enkele algemene tips, zodat je vervolgens een praktische invulling aan je tuin kunt geven. 
 

Voorzie je tuin van duurzame materialen
Je tuin voorzien van duurzame materialen past helemaal bij 2024. Voorzie je terras bijvoorbeeld van duurzaam tuinhout. Gelukkig is dit gemakkelijk te vinden, want steeds meer bedrijven zijn tegenwoordig duurzaam bezig en besteden aandacht aan verantwoorde inkoop. 

In de eerste plaats omdat ze hiertoe soms wettelijk verplicht zijn, maar ook om tegemoet te komen aan de wensen van consumenten. De impact van ons bestaan op het milieu dringt immers bij steeds meer mensen door en met duurzame materialen in de tuin draag je een beetje bij aan een beter leefklimaat. 
 

De buitenruimte met de binnenruimte verbinden is populair tegenwoordig 
Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat er veel veranderingen in het weer zijn. De laatste jaren hebben we bijvoorbeeld veel strenge en lange winters gehad en tegelijkertijd duren de zomers ook langer. Dit houdt in dat we meer tijd in de tuin besteden en om die reden is het in 2024 ook populair om de binnenkant met de buitenkant te verbinden.

Dit kun je in de eerste plaats doen door het kleurenpalet in je eigen woning door te trekken naar je tuin. Heb je bijvoorbeeld blauwe sierkussens op je bank in de woonkamer liggen? Dan kun je dergelijke kussens ook voor je tuinmeubilair aankopen. Door kleuren van binnen en buiten te combineren, zorg je voor een stijlvolle overgang. 

Als je echt ambitieus bent wat betreft je tuin een nieuwe look geven, dan is het ook mogelijk om je woning voor een deel te renoveren. Voorzie je woning bijvoorbeeld van een serre of openslaande deuren. 
 

Een tuin die past bij je eigen levensfilosofie 
In onze hedendaagse Westerse maatschappij staat de eigen ik meer centraal dan vroeger. Iedereen is immers een uniek individu en onze maatschappij geeft je tegenwoordig de ruimte om die optimaal naar voren te laten komen. Als je bijvoorbeeld een minimalist bent, dan kun je je tuin ook een minimalistische stijl geven. 

Dat betekent dat je weinig spullen in je tuin zet. Ben je echter een essentialist? Dan kijk je vooral naar wat je nodig hebt in je leven. Je tuin kun je dan ook vormgeven volgens de essentialistische levensfilosofie.