Tuinonderhoud

Wat is fijner dan in de tuin zitten op een zomerse dag. Je hoeft de hele dag niks te doen. Genieten toch? De tuin is een plek die wordt gebruikt voor ontspanning. Daarnaast een perfect plekje om lekker te barbecueën. Waar jouw voorkeur ook ligt, het is belangrijk dat je je er thuis voelt en tot rust kan komen. Toch zie je dit niet altijd terug in onze nederlandse tuinen. Je kunt namelijk veel meer uit je tuin halen dan je verwacht. Denk hierbij aan de aanschaf van planten en bomen, decoratie of een tuinhuis kopen. Hieronder vind je de belangrijkste tips om je tuin mooi te maken tot in de puntjes!

Begin bij de grote vlakken
Een mooie tuin begint vaak bij de grote vlakken, zoals de tegels en beschutting. Maak je tegels een keer schoon en geef de schutting een nieuwe laag verf of lak. Deze kun je vervolgens nog decoreren met plantenbakken, posters of andere spullen. Maak je tuin ook lekker speels door te variëren met verschillende planten en bomen. Op internet kun je een enorme hoeveelheid aan inspiratie vinden die je hierbij kan helpen. Als je helemaal los wilt gaan, zou je een collage kunnen maken met plaatjes van alles wat jou leuk lijkt om er aan toe te voegen.

Het inrichten kan beginnen!
Nu is het tijd om een mooie inrichting te maken. Een goed begin is het kopen van een tuinset. Je moet tenslotte ergens kunnen zitten. Hier kun je dan ook alle kanten mee op. Laat je creativiteit lekker los en ga voor iets wat bij je past. Ben niet bang om iets kleurrijks te kiezen! Een kleurrijke tuinset kan je tuin enorm opfleuren en er een écht paradijs van maken! Er is namelijk keuze genoeg. Het wordt je nog makkelijk gemaakt ook. Tuinsets kun je ook los kopen zodat bijvoorbeeld een eigen combinatie kan maken. Misschien heb je nog een goede tuinstoel en wil je alleen een tuintafel aanschaffen. De keuze is helemaal aan jou.
Hieronder is een inspiratie lijstje gemaakt om je op weg te helpen met de mogelijke keuzes:

  • Speel met verschillende planten en kleuren.
  • Onderzoek wat voor tuinverlichting je zou willen.
  • Hou je van barbecueën? Denk dan aan het aanschaffen van een overkapping.
  • Kijk naar mogelijke hangplanten.
  • Vergeet niet dat je de tuin ook moet onderhouden. Stem daar je keuzes op af.
  • Voeg eventueel een vuurkorf of vuurschaal toe.