Tuintips

Stiekem kijken we alweer uit naar het lekkere weer, de vogels die in de tuin fluiten en de zon die naar binnen zal schijnen. Tijd om je tuin daarom klaar te maken voor de lente en de zomer! Maar wat zijn nu eigenlijk de trends van 2024? In deze blog lees je alles over de musthaves voor in jouw tuin dit jaar.

#1. Een gezellige chaos
Dit jaar mag de tuin lekker wild zijn. Het hoeft niet zo netjes allemaal, maar juist levendig. Denk hierbij aan een ruwe uitstraling als het gaat om grint of hout. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van oude materialen die je een nieuw leven kan geven. Maak bijvoorbeeld van ‘oud hout’ een plantenbak waar jij prachtige wilde bloemen in kunt plaatsen. Creëer gezelligheid in de tuin door ook inheemse planten te plaatsen. Hierdoor wordt het niet alleen een fijne plek voor jou, maar ook voor de dieren en insecten. Hierdoor zorg je letterlijk en figuurlijk voor een levendige tuin.

#2. Moment voor jezelf
Dit jaar staat ook in het teken van selfcare. Creëer een heerlijke plek in de tuin waar jij lekker kunt zitten in een lounge set bijvoorbeeld. Zorg dat jij af en toe een moment hier voor jezelf neemt en de tijd pakt voor een goed boek. Maak het jezelf comfortabel en geniet in de tuin van de buitenlucht, zodat jij echt even tot rust kunt komen. Hierbij is het belangrijk om comfortabel te zitten, maar ook om schaduw te hebben, zodat je niet in direct zonlicht hoeft te zitten. Zorg daarom voor een comfortabel zonnescherm van Degalux bijvoorbeeld. Je hebt hier enorm veel keuze als het gaat om zowel de uitstraling van het scherm als de functionaliteiten.

#3. Duurzame materialen
In 2024 staat duurzaamheid centraal. Dat geldt niet alleen voor het interieur, maar ook voor het exterieur. We zijn steeds meer op zoek naar milieuvriendelijke materialen voor onze tuin en hierbij spelen gerecyclede kunststof en natuurlijke houtsoorten een belangrijke rol. Kies daarnaast ook voor een regenton in de tuin die het water opvangt, waardoor je geen kraanwater hoeft te gebruiken voor het gras en planten in de tuin.

#4. Slimme gadgets
Dit jaar is een opvallende ‘trend’ de opkomst van slimme tuin accessoires. We zien onze tuin steeds meer als een verlengstuk van je woning, waardoor we veel van ons interieur ook naar buiten willen hebben. Denk hierbij dus ook aan slimme buitenverlichting of automatische grasmaaiers. Deze slimme gadgets zijn een toevoeging voor je tuin en verhogen het comfort direct.

Succes met het klaarmaken van jouw tuin voor aankomende zomer!