Tuintips

De lente is alweer enige tijd begonnen en niet veel langer staat de zomer wederom voor de deur. Door het mooie weer wil je graag in de tuin zitten, maar is jouw tuin hierop wel voorbereid? Door je tuin zomerklaar te maken, kan je van de zomer optimaal genieten van het lekkere weer. Dit artikel vertelt 3 tips hoe je naast het zomerklaar maken van je tuin, ook de tuin netjes maakt.


Schoonmaken van de tegels

Om te beginnen kan het schoonmaken van de tegels en het weghalen van onkruid al een enorm verschil maken in de tuin. Door eerst het onkruid tussen de voegen te verwijderen, oogt het gelijk al een stuk frisser. Daarna kan er met de hogedrukspuit de tegels worden schoongespoten. Dit zorgt ervoor dat de groene aanslag op de tegels wordt verwijderd. Wanneer je geen hogedrukspuit hebt, kan je ook handmatig de aanslag verwijderen. Dit doe je door water te mengen met azijn en dit vervolgens met een borstel te schrobben. Laat het enige tijd intrekken en na enkele weken zal de groene aanslag verdwijnen.


Aanschaf tuinmeubels

Wanneer de tegels goed schoon zijn, kan er worden overgegaan op de aanschaf van nieuwe tuinmeubels. Denk aan de aanschaf van een houten tuinkast of een nieuwe loungeset. In de tuinkast kan je al je tuinspullen veilig opbergen, zo ziet de tuin er niet alleen georganiseerd uit, de spullen worden ook niet nat tijdens een regenbui. Andere tuinmeubels die aangeschaft kunnen worden, zijn een opbergbox, hierin kan je al je kussen stoppen van je loungeset. Een andere mogelijkheid is het aanschaffen van een tuinset, zodat je in de tuin lekker kunt eten en drinken op een mooie zomerdag.


Schutting schoonmaken

Naast de tegels die een groene aanslag kunnen krijgen, kan een houten schutting dit ook. Een hogedrukspuit kan de schutting beschadigen, daarom is het verstandig om dit handmatig te doen. Door groene zeep met soda te mengen en dit vervolgens met veel water aan te maken, kan de groene aanslag verwijderd worden. Dit doe je door een zachte borstel te gebruiken om de schutting te boenen. Na het boenen, spoel je de schutting af met water. Zo heb je weer een stralende schutting. 

Door de bovenstaande tips uit te voeren, oogt de tuin al een stuk netter en frisser. Als de zomer dan daadwerkelijk daar is, kan je optimaal genieten van het weer in je opgeruimde en schoongemaakte tuin!