Tuintips

Als je je tuin wilt opvrolijken dan kun je ervoor kiezen om echte planten en bloemen aan te schaffen. Dat ziet er natuurlijk fantastisch uit, maar het zal je direct ook meer werk leveren. Je moet de planten en bloemen immers wel goed verzorgen als je ze in leven wilt houden. Sommige mensen zijn hier helaas niet echt geschikt voor. Een 3D print service kan dan uitkomst bieden. 3D Hubs kan namelijk binnen enkele seconden voor jouw analyseren wat de kosten zijn voor het 3D printen van onderdelen.


 


Calla lelies

Zo zou je een boeket kunnen maken met behulp van een 3D print service. Hierin kun je onder andere gebruik maken van calla lelies. Dit ontwerp van BRUXXUS bestaat uit drie afzonderlijke bestanden. Deze zijn voor de bloembladen, meeldraden en stengel. De designer raadt aan om een brander of heteluchtpistool in te zetten om de bladeren na het printen een realistischer uiterlijk te geven. Je kunt de bestanden van BRUXXUS downloaden op Thingiverse. Stuur ze vervolgens naar een 3D print service, waarna jij er een prachtig boeket van kunt maken voor op tafel in de tuin.


Gras

Als je geen zin hebt om elke week het gazon te maaien dan kun je ervoor kiezen om gras te laten 3D printen. Het maakt gebruik van een stranding methode. DIt houdt in dat het zijwaarts geprint wordt en de extruder het filament horizontaal tussen de twee platen trekt. Na het 3D printen kun je gewoon een plaat wegsnijden, waardoor het zal lijken op gras. De ontwerper Superbeasti heeft meerdere bestanden gemaakt. Deze verschillen qua grootte, dus het hangt maar net van je eigen voorkeur af. Je vindt de files op zowel Thingiverse als Cults en MyMiniFactory.


Lotusbloem

Als je een waterpartij hebt in je tuin dan wil je dit natuurlijk opvrolijken. Dit kun je doen met behulp van een 3D geprinte lotusbloem, wat geleverd wordt in drie bestanden. Het is aanbevolen om het te printen in drie kleuren. Dit zal ervoor zorgen dat de bloem er echt realistisch uit zal gaan zien. Uit de recensies van andere gebruikers blijkt wel dat het lastig kan zijn om dit model te 3D printen, maar een 3D print service zal hier geen moeite mee hebben. Op het platform van 3D Hubs kun je binnen enkele seconden de kosten van je 3D print krijgen en uiteindelijk bestellen en binnen enkele werkdagen thuisbezorgd krijgen.