Vijvers en vissen

Tuinen zijn perfect voor entertainment, vooral in de zomer. Je kunt je tuin beschouwen als een verlengstuk van je leefruimte binnenshuis. Het kan echter een probleem zijn als je geen goede buitenverlichting hebt. Wanneer je verlichting van LedLoket in je tuin installeert, kun je deze omtoveren tot een geschikte ruimte voor het houden van feesten. Tuinverlichting kan ook praktisch zijn als paden en trappen goed verlicht zijn. Bij led tuinverlichting kopen heb je bovendien nog veel opties, hieronder noemen we daarom een paar leuke manieren om je tuin sfeervol te verlichten. 

Patio
De patio is vaak de primaire uitbreiding van de leefruimte binnenshuis van elk huis. Of je nu een terras of een pergola hebt, er zijn zoveel verlichtingsopties om uit te kiezen. Je kunt een uplight toevoegen aan elk van de palen in een pergola of lichtslingers ophangen voor een betere verlichting. Je kunt ook spots toevoegen aan elke hoek van je terras om een ​​warme gloed te creëren. Door de structuur van de tuin te verlichten, benadrukt het het uitzicht en geeft het vorm aan de tuin, zelfs als het blad uit is. 

Bomen
Bomen kunnen worden beschouwd als levende sculpturen. Door ze simpelweg naar boven te verlichten, creëert het een focus die niet alleen goed is in de zomer, maar ook perfect in de winter. Naast het verlichten van de voet van de boom met een lichtbundel die naar boven gericht is, kun je in de winter ook kleine led lichtsnoeren toevoegen die een seizoenseffect toevoegen aan bomen die hun bladeren hebben laten vallen.

Struiken
De meeste tuinen hebben struiken. Dit is een ander perfect brandpunt voor het toevoegen van tuinverlichting. Je kunt steeklampen gebruiken die het licht naar beneden reflecteren in het gebladerte en dat ook als leidraad langs het pad dient. Steeklampen creëren ook een mooie sfeer wanneer ze in de buurt van bloembedden worden geplaatst. Een ander voordeel van het gebruik van prikspots is de flexibiliteit om deze door de tuin te verplaatsen om te volgen hoe de planten groeien.

Waterpartij
Als je tuin een waterpartij heeft, zoals een vijver, moet je sterk nadenken over het effect van buitenverlichting om een ​​reflectie te creëren. Door lampen naast een waterornament te plaatsen, komt het tot leven met een dubbel effect wanneer het licht weerkaatst wordt op het wateroppervlak. 

Eethoek
Als je tuin al een buiteneethoek heeft, kun je inbouwspots boven de eettafel plaatsen en dit combineren met kaarsen voor een romantisch effect.

Niet alle tuinen zijn uitgerust voor het installeren van buitenverlichting. Het is belangrijk om vooruit te plannen, vooral als je vanaf het begin een tuin begint aan te leggen. Of verlichting nu een prioriteit is of niet, overweeg om kabeltracés aan te leggen om de tuin voor te bereiden op het uiteindelijk toevoegen van verlichting. Ook als je nog niet helemaal zeker weet hoeveel verlichting je later gaat plaatsen, kun je beginnen met kabeltracés trekdraden onder verharding aan te leggen zodat je later eenvoudig kabelaansluitingen kunt toevoegen.