Tuinonderhoud

Wil je graag je eigen groenten, kruiden en fruit kweken? Dan denk je er misschien spontaan aan om dit in volle grond te doen. Maar er is nog een andere mogelijkheid: tuinieren in een verhoogde moestuinbak. Het is een interessant alternatief, omdat het heel wat voordelen biedt. Wij sommen ze voor je op!

Vroeger planten zaaien
Een van de grootste voordelen van een moestuinbak is dat de grond sneller opwarmt . Dat heeft als bijkomend voordeel dat je vroeger kunt beginnen met zaaien. Zo is het mogelijk om in februari al verschillende sla soorten te planten. Vroeger zaaien, betekent ook dat je in een korte periode meer groenten, fruit en kruiden kunt kweken om van te genieten!

Overzicht bewaren
Als je tuiniert in een bak, bewaar je ook makkelijker het overzicht. Want je kunt in slechts één oogopslag zien hoe je plantjes erbij staan en wat er nog gedaan moet worden. In een moestuinbak komt er bovendien minder vuil en is er een veel kleinere kans op onkruid. Zo is het nog eenvoudiger om te zien hoe het met je planten is gesteld.

Makkelijk te onderhouden
Er is een reden waarom beginners vaak kweken in een moestuinbak: het is veel makkelijker. En daar zijn verschillende redenen voor. Zo moet je nooit meer je tuinslang door je tuin slepen, maar kun je een gieter gebruiken om je planten water te geven.

Daarnaast hoef jij bijna geen slakken te verwijderen, omdat ze niet zo snel in een moestuinbak kruipen. Doordat de grond in een bak zit, blijft de bodemstructuur tevens in goede staat en hoef je niet te spitten.

Comfortabel tuinieren
Dankzij een verhoogde moestuinbak tuinier je in alle comfort, want je kunt het staand doen. Doordat je niet gebogen zit, bespaar je tevens je rug. Als je rugklachten hebt, is tuinieren in een moestuinbak dan ook het ideale alternatief. Daarbij komt dat je tuinieren langer volhoudt in een rechtopstaande houding.

Geschikt voor rolstoelgebruikers
Voor mensen die in een rolstoel zitten, is plantjes kweken in de volle grond geen optie. Maar met een moestuinbak kunnen ook zij genieten van tuinieren. Want deze is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en staat dus altijd op de ideale hoogte.

Welke groenten kun je kweken in een moestuinbak?
Heb je besloten dat je een moestuinbak wilt kopen? Dan ben je vast benieuwd naar welke groenten je erin kan zaaien. Eigenlijk is vrijwel alles mogelijk. Alleen courgettes, pompoenen en komkommers zijn niet zo geschikt, omdat ze te groot zijn. Het is ook handig om te weten dat je de hoogste groenten het best achteraan plaatst.

Redenen genoeg om te tuinieren in een moestuinbak
Tuinieren in een moestuinbak is dus een goede optie. Zeker als je last hebt van je rug of in een rolstoel zit. Maar ook als je het jezelf makkelijk wilt maken, is het de beste manier om te tuinieren. Dankzij een moestuinbak kun je bovendien vroeger beginnen met kweken. Daardoor heb je meer fruit, kruiden en groenten om zo van te genieten of om te verwerken in heerlijke verse gerechten!