Vijvers en vissen

Steeds meer mensen leggen zonnepanelen op het dak om de woning duurzamer te maken. Maar wist je dat je ook de tuin kunt verduurzamen met gebruik van zonne-energie? Er zijn verrassend veel solar tuinproducten waarmee je energie kunt besparen. Op deze manier ben je milieuvriendelijk bezig en bespaar je tegelijkertijd op de energiekosten. Dat zijn mooie voordelen, toch? In dit artikel staan 5 producten op een rijtje die werken op zonne-energie en die je goed kunt gebruiken in de tuin.

Solar zonwering
In de lente en zomer wil je optimaal genieten van de zon, maar waarschijnlijk ook regelmatig in de schaduw zitten. Goede zonwering mag daarom niet ontbreken op je terras. Een normale parasol neemt veel ruimte in beslag en kan gauw omwaaien. Een zonnescherm met elektrische bediening is daarom een betere keuze. Je kunt solar zonwering kopen om de tuin te verduurzamen. Zonwering op zonne-energie is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook super eenvoudig te monteren. Je kunt dus besparen op de montagekosten! Wanneer je juist binnen wat meer schaduw wil creëren, kun je kijken naar de mogelijkheden van solar screens of solar rolluiken.

Solar irrigatiesysteem
Wanneer je een moestuin hebt, is het belangrijk om op het juiste moment de juiste hoeveelheid water te geven. Dit kan best veel tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er tegenwoordig slimme irrigatiesystemen verkrijgbaar die het werk van je overnemen. En uiteraard kun je ook hier kiezen voor een solar variant. Met een irrigatiesysteem op zonne-energie verbruik je geen stroom en ga je tegelijkertijd efficiënt om met het water.

Solar waterfontein
Je kunt het zo gek niet bedenken: bijna ieder tuinproduct kan werken op zonne-energie. Zoek maar eens naar een solar fontein. De pomp maakt gebruik van zelf-opgewekte zonne-energie en hoeft dus niet aangesloten te worden op het stroomnet. Plaats het fonteintje simpelweg in de vijver of je zwembad en geniet vrijwel direct van een sfeervolle waterstraal.

Solar tuinverlichting
Buitenverlichting op zonne-energie wordt steeds populairder. Dit komt niet alleen door het duurzame aspect, maar ook door de eenvoudige montage. Je kunt een solar lamp gewoon in de grond steken of aan de wand monteren. Zolang er voldoende daglicht bij kan, zal de tuinlamp goed werken.

Solar lichtsnoer
Naast de functionele tuinlampen kun je solar verlichting ook gebruiken als sfeermaker. Versier de overkapping bijvoorbeeld met een duurzaam lichtsnoer dat op zonne-energie werkt. Het zorgt voor een hele gezellige sfeer.

Welk solar product schaf jij binnenkort aan voor jouw eigen tuin?