Tuinaanleg


Wil je je tuin graag anders indelen, of is je tuin verwaarloosd? Dat is een goed moment voor een tuinrenovatie! Tijdens een tuinrenovatie wordt de huidige indeling behouden, net als beplanting. In combinatie met nieuwe materialen en beplanting wordt de tuin van je dromen gerealiseerd. Het is aangeraden om voor een tuinrenovatie een tuinaannemer in te schakelen. In dit artikel lees je waarom!

Wat is een tuinrenovatie?
Tijdens een tuinrenovatie wordt je tuin vernieuwd met behoud van de huidige indeling en een deel van de beplanting. Elementen die verouderd of beschadigd zijn, worden vervangen. Dat in combinatie met nieuwe beplanting zorgt ervoor dat je een prachtige nieuwe tuin hebt!

Waarom een tuinaannemer inschakelen?
Wanneer je de tuin wilt gaan renoveren, wordt het aangeraden om een tuinaannemer in te schakelen. Maar waarom?
Een tuinaannemer beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen. Voor de opbouw van kennis heeft de hovenier een opleiding gevolgd: hierdoor weet de tuinaannemer alles over tuinontwerp, beplanting en aanleg. Dit in combinatie met praktijkervaring maakt dat de tuinaannemer onmisbaar is in het proces van een tuinrenovatie. Daarnaast beschikt de hovenier over de juiste materialen om de klus uit te voeren.
Wanneer je een tuinman inschakelt, ben je verzekerd van het beste resultaat en heb je garantie op het geleverde werk. Hierdoor is de levensduur van je tuin zo lang mogelijk: mits je je tuin goed laat onderhouden. Dankzij een tuinaannemer ben je altijd voorzien van professioneel en persoonlijk advies. Door de klus uit te besteden bespaar je jezelf waardevolle tijd, energie en geld die je nu in andere bezigheden kunt steken.
Ben je op zoek naar een tuinaannemer? Neem dan eens een kijkje op deze website. Hier vind je de beste tuinaannemers bij jou uit de buurt.

Tuinrenovatie door tuinaannemer: wat is de werkwijze
Wil je je tuin renoveren? Samen met jou doorloopt de tuinaannemer enkele stappen om zo de tuin van je dromen te realiseren.

Huidige situatie en budget: de eerste stap is een inventarisatie van je tuin. De tuinaannemer let vooral op de huidige staat van je tuin en je krijgt de kans om je wensen en eisen voor te leggen. Samen bespreken jullie de mogelijkheden en het budget. Houd er rekening mee dat je voor tuinrenovatie al snel tussen de €500,- en €10.000,- kwijt bent.