Tuinaanleg

De meesten van ons willen niet alleen een tuin om te kunnen tuinieren, maar ook om er met mooi weer fijn in te kunnen zitten. Daarom creëer je één of meerdere fijne zithoekjes in je tuin. Een heel begrijpelijke wens is om daar ook op een mooie dag lekker televisie te kunnen kijken. Maar hoe maak je dat mogelijk? We geven tips.

Verschillende manieren
Je kunt op twee manieren comfortabel televisie kijken buiten: met een tablet of op een televisietoestel (dat daar droog kan blijven staan). In beide gevallen heb je een draadloze internetverbinding nodig, tenzij de televisie buiten zo dicht bij het huis staat dat je ook een televisiekabel door kunt trekken. In dat geval heb je wel een tweede mediabox nodig. Daarnaast heb je stroom nodig voor je televisietoestel en eventueel je mediabox. Een tablet kan op z’n accu draaien, maar het is misschien ook fijn als je deze op de stroom kunt aansluiten zodat je er langer televisie op kunt kijken.

Draadloos internet
Trek je geen televisiekabel door en neem je geen extra mediabox, dan kun je enkel televisiekijken via je internetverbinding. Daar komt aardig wat dataverkeer bij kijken, zeker als iemand anders in huis tegelijkertijd hetzelfde doet op een ander apparaat. Denk je dat je internetabonnement hiervoor ontoereikend is, dan kun je online aanbiedingen voor internet vergelijken om een passender abonnement te vinden. Omdat je goede wifi nodig hebt om via het internet televisie te kunnen kijken, moet je er ook voor zorgen dat de ontvangst in je zithoek buiten nog sterk genoeg is. Probeer eerst je router op een zo strategisch mogelijke plek te plaatsen waarbij de ontvangst overal in huis en de tuin goed is. Levert dat onvoldoende op, installeer dan een mesh wifi systeem. Dat zijn kleine ‘satellietjes’ die samenwerken om de dekking van het draadloos internet te optimaliseren.

Online tv
Om je televisieabonnement via de internetverbinding te kunnen benutten, moet je gebruikmaken van online tv. Hier kun je bij een televisieabonnement doorgaans standaard gebruik van maken. Download de app van je provider op je smart tv, tablet of smartphone en log in met je account. Je hebt als het goed is nu toegang tot alle zenders in je pakket en kunt ze live streamen. Maar je kunt natuurlijk ook naar de streamingsdiensten (zoals Netflix, Videoland, Disney+ of HBO Max) kijken waar je eventueel een abonnement op hebt.

Google Chromecast
Is het televisietoestel wat je in je tuin wilt gaan gebruiken geen smart tv? Dan heb je een Google Chromecast nodig om televisie te kunnen kijken via het internet. Dat is een apparaatje van een paar tientjes dat je inplugt in een hdmi-ingang in je televisie en op het stroom aansluit. Vervolgens kun je hem via je smartphone en tablet instellen op je wifi. Je kunt daarna via de apps van je televisieprovider of streamingsdiensten het beeld naar je televisietoestel verplaatsen. Veel mensen zijn overigens van mening dat de bediening op deze manier makkelijker werkt dan via een app op een smart tv.
Als je dit allemaal in orde hebt gemaakt, kun je gaan genieten van televisie in je fijne zithoekje in je tuin. Zo geniet je extra van je tuin, omdat je niet tot binnen zitten veroordeeld bent als je zin hebt om televisie te kijken.