Tuintips

veranda bouwenDe zon begint eindelijk weer een beetje door te komen en de temperaturen worden al een stuk aangenamer. Het wordt dus tijd om je tuin weer zomerklaar te maken. Na een lange periode van kou en regen is de behoefte om weer lekker in de zon in de tuin te zitten erg groot, maar om een lekkere koele plek te hebben wanneer het te warm wordt is ook erg fijn. De oplossing hiervoor is een leuke tuinoverkapping bijvoorbeeld in de vorm van een leuke veranda! Daarnaast is het ook nog eens super handig met het Nederlandse klimaat dat wanneer het weer eens regent, je ook lekker droog kan zitten in je tuin. In dit artikel lees je alles over het bouwen van een veranda.

Kies een gewenste plek voor de veranda in jouw tuin
Allereerst bepaal je waar je de veranda zou willen plaatsen. Een veranda kan gemakkelijk aan het huis gekoppeld worden maar het is ook mogelijk om een tuinhuis met veranda te plaatsen. Dit geeft je niet alleen beschutting maar ook nog eens extra berging. Als dit beide niet je voorkeur heeft kuan je er ook voor kiezen om een vrijstaande veranda te laten plaatsen, deze kuan je op elke gewenste plek in je tuin plaatsen.

Kies het gewenste materiaal voor de veranda
Vervolgens ga je nadenken over welk materiaal je wilt gaan gebruiken voor het veranda bouwen. Er zijn verschillende opties zoals: polycarbonaat, glas, aluminium of kunststof. Polycarbonaat heeft een lange levensduur en ziet er daarnaast ook erg mooi uit. Met een glazen veranda blijft de tuin erg ruimtelijk. Aluminium is een wat duurdere variant maar heeft wel een luxe uitstraling. Een veranda van kunststof is een goede low-budget optie.

Bedenk wat jouw eisen zijn voor een veranda
Wanneer je weet waar en van welk materiaal je de veranda wilt hebben, ga je bepalen hoe de veranda eruit moet gaan zien. Bepaal de afmetingen, vorm en bedenk welke andere aanvullende eisen je hebt zoals: een afgesloten of open veranda. Een veranda kun je kant-en-klaar bestellen of op maat laten maken. Dit hangt volledig af van het budget datie je beschikbaar hebt voor de tuinoverkapping.

Tips bij de aanschaf van een veranda
Let bij het aanschaffen van de veranda goed op de bepaalde afmetingen. Het zou namelijk zonde zijn als de overkapping te groot is om geplaatst te worden tegen het huis. Kijk daarbij ook naar de hoogte in verband met het openen van deuren en/of ramen. Het beste moment om de veranda te plaatsen is in het voorjaar zodat je er de hele zomer en nazomer profijt van hebt.
Kortom, zie je jezelf al zitten met een lekker koel drankje op een warme zomerdag heerlijk te genieten van de schaduw onder jouw nieuwe veranda? Bedenk dan goed waar je je veranda wilt plaatsen, maar ook welk materiaal jouw voorkeur heeft. Daarnaast moet een veranda natuurlijk ook aan een aantal eisen voldoen. Laat de veranda in het voorjaar plaatsen, zodat je er optimaal profijt van hebt. Neem snel een kijkje in de webshop voor de mogelijkheden!