Tuintips

Je tuin kun je op allerlei manieren een extra iets geven. Ook met een trampoline. Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor je mooie tuin, maar het is ook erg leuk voor volwassenen. Een beetje springen om je fit te houden zonder dat het stoort qua uitstraling van je tuin kan bijvoorbeeld prima met een ingegraven trampoline. Je denkt misschien meteen aan een ronde trampoline, maar een trampoline rechthoekig is ook een optie. Het staat vaak mooier om de trampoline in te graven, maar ook losse trampolines kun je vinden op etantrampolines.com.

Los of ingraven?
Het voordeel van een losse trampoline is dat je hem in principe op kunt bergen. In de praktijk gebeurt dit zelden, maar het is een optie. Als je een trampoline hebt aangeschaft voor de kinderen en ze spelen er niet meer mee, kun je een losse trampoline ook gemakkelijker weer verkopen op termijn. Het nadeel is dat het een doorn in het oog is voor je tuin. Het beperkt je zicht en ruimte. Een ingegraven trampoline heeft dat weer niet. Die is gelijk met de tuin. Bovendien heb je bij een ingegraven trampoline niet het risico dat deze kan verschuiven door de bewegingen op de trampoline.

Netten om de trampoline
Als je een trampoline zoekt voor kinderen, is het handig om er ook een net bij te nemen. Zeker wanneer je tegels in de tuin rondom de trampoline hebt. Het risico dat je kinderen naast de trampoline springen wordt hierdoor beperkt. Als je kiest voor netten om de ingegraven trampoline, heb je wel weer het nadeel dat je zicht op je tuin verliest. Maar nog steeds minder dan bij een losse trampoline, die een stuk boven de grond pas het springgedeelte heeft.