Tuinonderhoud

Ben je toe aan meer privacy in de tuin? Of heb je samen met de buren besloten om een mooie schutting tussen jullie tuinen te plaatsen? Hout beton schuttingen worden steeds populairder. Dit komt mede door het sterke materiaal en zijn duurzaamheid. In dit blog lees je nog meer voordelen over het plaatsen van een hout beton schutting

1. Erg duurzaam
In de inleiding hadden we het er al over, maar nu zullen we het verder toelichten. Een groot voordeel van een hout beton schutting is de duurzaamheid. Over het algemeen is de onderkant van de schutting het meest kwetsbaar. Bij overmatig grondwater kan het water via de onderkant het hout intrekken, waardoor de schutting begint te rotten. Bij een hout beton schutting is dit niet mogelijk. De onderkant is namelijk gemaakt van beton, waardoor het hout niet kan rotten. Hierdoor kan een hout beton schutting wel 10 jaar langer meegaan dan een normale houten schutting!

2. Veiligheid
Doordat het fundament van de schutting vast zit in beton, is de schutting goed bestand tegen hevige weersomstandigheden. De schutting kan niet omwaaien en zal niet gaan vervormen. Doordat de schutting zo stevig is, helpt het indirect ook tegen inbrekers. Zij zien de schutting als een groot obstakel en zullen eerder kiezen voor een minder beschut huis. De woning wordt dus ook veiliger.

Veel privacy
Het derde voordeel en de nummer één reden waarom mensen kiezen voor een schutting: het hebben van privacy. Een hout beton schutting geeft meer privacy dan groene beschutting, zoals een buxushaag of een heg van coniferen. Ook staat de schutting er binnen één dag, terwijl groene beschutting nodig heeft om te groeien én dicht te groeien. De meeste schuttingen zijn rond de twee meter hoog. Buren en voorbijgangers hebben dus geen mogelijkheid om naar binnen te gluren. Heb je toch andere wensen voor de afmetingen? Bij Van den Top Tuinhout stellen we jouw wensen als prioriteit. Samen komen we er altijd uit!

Geen onderhoud
Het vierde voordeel van een hout beton schutting is dat het geen onderhoud vergt. De schutting staat en door het duurzame materiaal heeft het ongeveer een levensduur van 15 jaar! Een beschutting met een buxushaag of coniferen heeft veel meer onderhoud nodig. Zo moeten deze water krijgen en jaarlijks meerdere keren gesnoeid worden. Wil je toch groen aan de schutting? Dat is geen probleem. Planten kunnen door de stevigheid van de schutting eenvoudig worden opgehangen. Ook een haag voor de schutting behoort tot de mogelijkheden. Zo heb je toch genoeg groen in de tuin.

Sfeer verhogend
Het laatste voordeel van een hout beton schutting is de uitstraling. De schutting ziet er stijlvol uit en kan helemaal naar jouw wensen ingericht worden. Kies je voor donkere tuinschermen of juist voor lichte kleuren? Mag het beton grijs zijn, of vind je antraciet beton beter staan? En bestaat de schutting uit geschaafd Douglas hout, of hebben grenen schaaldelen jouw voorkeur? Van den Top Tuinhout heeft een groot en veelzijdig aanbod in kleuren, houtsoorten en motieven. Wil je nu alvast een kijkje nemen? Bezoek dan onze webshop en vraag een offerte aan voor jouw hout beton schutting. Heb je toch hulp nodig? Onze experts staan altijd voor jou klaar.